Mogelijk een andere, grotere wei voor Rock Werchter

Door Marz667 op 08 mei 2009 - 11:16 1 Rock Werchter schijnt onlosmakelijk verbonden met het Vlaams-Brabantse dorp Werchter. Maar voor organisator Herman Schueremans is dat niet (meer) zo, meldt Het Laatste Nieuws.

"Had je me die vraag tien jaar geleden gesteld, dan zou ik 'nee' hebben gezegd. Maar tijden veranderen, nu denk ik dat het wel kan. Het is niet ondenkbaar dat we verhuizen als ik een terrein kan vinden dat meer ruimte heeft, beter bereikbaar is, waar het publiek beter kan socializen en ik eventueel een derde podium kan neerzetten voor nieuw talent. Of een vierde of een vijfde podium, waarom niet? Dat zijn mijn dromen. Als iemand zegt, 'ga daar eens kijken', dan ga ik." Schueremans doet de uitspraak in het Nederlandse boek 'Het festivalgevoel' van Arne van Terphoven.

Aan Het Laatste Nieuws wou de Schuer geen extra uitleg geven. "Alles wat ik te zeggen heb, staat in het boek", luidde het. Maar die uitspraak kan wel eens zwaardere gevolgen hebben dan de concertorganisator zelf beseft. De burgemeester van Werchter, Dirk Claes, houdt alvast zijn hart vast. "Ik hoop echt dat dit niet gebeurt. We hebben 40 verenigingen die broodjes en zo verkopen tijdens het festival. Die mensen zijn dan een week keihard aan het werken, maar ze spekken op die dagen hun clubkas voor een heel jaar."

Rock Werchter werd al verschillende keren uitgeroepen tot beste festival ter wereld.chkchkchk.jpg4

OBLIVIANS, THE GORIES, DRIVE LIKE MARIA, !!! E.V.A...Op zaterdag 11 juli vindt RAWK plaats in Paradiso. De avond in Amsterdam zal...

Huntenpop 200926

HUNTENPOP BOEKT THE OFFSPRING De twintigste editie van het Huntenpop festival gaat een hele bijzondere...

REACTIES

Avatar SnarfLiono
vr 08 mei 2009 11:40

SnarfLiono Dat is idd 1 van de relaxte dingen van Werchter die kraampjes met broodjes/bier/etc. voordat je binnen komt (waarom kan dat in nederland nou nooit: teveel vergunningen/warenwet/regels/befehlen).

Ik vind dat je op die weide achter de Marquee al redelijk kunt liggen/socialisen etc. Schueremans wil nog meer publiek misschien nog meer Euro's.

 0
Avatar Paul_Banks
vr 08 mei 2009 11:51

Paul_Banks SnarfLiono schreef:
Schueremans wil misschien nog meer Euro's.


Misschien? :-D

 0
Avatar djfundametal
vr 08 mei 2009 12:16

djfundametal hij wilt zeker meer geld, maar het is wel een klap voor die verenigingen

och ja de festivalganger zal er niks van merken enkel dat het nog duurder wordt mss

 0
Avatar FestiJelle
vr 08 mei 2009 12:17

FestiJelle ..en dat je ergens anders heen moet :p

 0
Avatar DeBunker
vr 08 mei 2009 12:24

DeBunker Blegh, het is nu een prima locatie? Juist die kraampjes tussen camping en terrein maakt de sfeer! Ook het terrein zelf is niets mis mee.

Ik snap niet dat mensen een goed concept willen veranderen. Het is nu een topfestival, tot in detail goed geregeld. Laat dat lekker zo.

 0
Avatar pongolesi
vr 08 mei 2009 12:36

pongolesi Ik zou eigenlijk wel blij zijn met verhuizing, vind het terrein nu ook niet alles.
De Marquee tent is veels te klein, de helft van de concerten staan er 2x zoveel man buiten als binnen te kijken.
Daarnaast vind ik 2 podia echt te weinig voor zo'n groot festival; 3 of 4 zou ik ideaal vinden..

 0
Avatar ThaB
vr 08 mei 2009 12:50

ThaB Twee tenten is nou net wat ik ideaal vind aan Werchter. Je moet elke dag al 100 keuzes maken, liever in mn vrije tijd wat minder :-) Of je gaat in alle ruimte kijken naar de wat grote bands, of je komt bij de wat "onbekendere" bands in de tent terecht (of de prima vlonder daarvoor). Het geeft het festival iets compacts, iets gezelligs, iets overzichtelijks. Van mij mag het nog wel even zo blijven...

 0
Avatar E-Clect-Eddy
vr 08 mei 2009 13:06

E-Clect-Eddy Helaas betekent groter niet per definitie beter.. het leuke aan die Belgische/Vlaamse festivals is juist dat ze nog niet te groot zijn. Meer dan twee podium lijkt me dat dit steeds vaker tot latige keuzes leidt/lijdt :-(

 0
Avatar last_soldier
vr 08 mei 2009 14:40

last_soldier ThaB schreef:
Het geeft het festival iets compacts, iets gezelligs, iets overzichtelijks. Van mij mag het nog wel even zo blijven...

Het is maar wat je compact noemt. Ik vind met 70.000 man voor 4 podia compacter ogen dan met 70.000 man voor 2 podia.

 0
Avatar ThaB
vr 08 mei 2009 15:22

ThaB dat is inderdaad voor meerdere interpretaties vatbaar: Ik bedoel met compact dat ik het prettig vind dat alles binnen handbereik is. Je loopt in 2 minuten van de tent naar het hoofdpodium en mist daarmee (mits goed geprogrammeerd) niet al te veel van de bands die je wilt zien. Bij Lowlands kan ik mij wel eens storen aan het feit dat je minstens een half uur onderweg bent naar het volgende optreden.

 0
Avatar Joyce_x
za 09 mei 2009 14:01

Joyce_x Ik vind dat er helemaal niets mis is met het terein, ik kom er nu al jaren en wil dat ook zo houden !

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.