Nieuwe cd-recensies op Festival- en Podiuminfo

Door Marz667 op 19 juni 2009 - 13:27 1 Ook op Festivalinfo delen we graag sterretjes uit. We zijn natuurlijk niet altijd positief, maar het zesde studio-album van Pinkppop-headliner Placebo, de Engelse singer/songwriter Patrick Wolf en het zomerse punkrock van NOFX wist bij ons flink te scoren. Ook in de bezoekersaantallen doen de recensies het steeds beter, zo werden er in de maand mei door 36.237 bezoekers onze recensies gelezen.

Hoewel we graag cd's recenseren van buitenlandse artiesten, vergeten we natuurlijk ook onze eigen teelt niet. Zo hebben we onlangs het nieuwste project van Def. P (Bl3nder), retrorockers Drive Like Maria en het kindje van Arjen “Ayreon” Lucassen, Stream Of Passion werd, kwam onlangs ook met een nieuwe plaat.


Klik hier om al de nieuwe recensie te lezen op Festival- en Podiuminfo.oerol2009news.jpg4

TOPDRUKTE TIJDENS OEROL 2009Het concert van Bløf heeft gisteren veel extra bezoekers naar het...

pukkelpop2009newss.jpg22

VAMPIRE WEEKEND EN MEER VOOR PUKKELPOP Niet alleen Lowlands maakt wat namen bekend vandaag. Pukkelpop gooit er ook...

REACTIES

Avatar bruisedego
vr 19 jun 2009 16:16

bruisedego Hihi

 0
geen avatar
za 20 jun 2009 18:29

Luna24 Battle for the Sun is inderdaad prachtig geschreven! "The Never-ending Why" vind ik ook inderdaad heel erg mooi; misschien wel een van de betere nummers, maar dat durf ik nooit zo snel te zeggen. In ieder geval wel een van de nummers dat me als eerste heel erg opviel.
De 'ouderwets' cynische teksten weten weer heerlijk te raken, zoals in "For what it's worth" (no one cares when you're down in the gutter, got no friends, got no lover), maar toch geen moment zonder dat ene vleugje hoop wat maakt dat ik zo blij wordt van Placebo. Ondanks dat het meermaals ervaren wordt als een vrij 'pessimistische' band. Placebo brengt nummers met een vechtlust; iets wat er voor zorgt dat ik ondanks het cynisme altijd het gevoel krijg dat de band ergens uit breekt. Dat de drang naar het leven voorop staat; dat je ondanks een verleden er wel komt en nooit op moet geven aan je dromen.
Zoals in "Kings of Medicine" een verlaten aan het lot overgelaten leven beschreven wordt (don't leave me here my guiding light...) en "Battle for the Sun" een gevecht met het leven beschrijft, maar toch tegen het eind net even dat ene zinnetje komt dat zegt: "and I am the bones you couldn't break."
De afsluiter "The movie on your eye-lids" op de special edition is een prachtig rustpunt; prachtige piano en prachtig gesproken.
Wat hou ik toch van die stem.
Wat hou ik toch van Placebo.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.