Dranouter komt met eetbaar bestek en servies

Door Marz667 op 17 juli 2009 - 12:26 1 Folkfestival Dranouter pakt dit jaar voor het eerst uit met eetbaar bestek en servies. Aan het standje met vegetarische biomaaltijden van de Poperingse Freinetschool belandt alles op een bord of in een tas van cassavezetmeel, meldt de nieuwsdienst van de openbare omroep.

De standhouders zagen het namelijk niet zitten om glazen borden en tassen mee te geven op de weide, ook al omdat er geen plaats is om af te wassen. Ze wilden iets doen voor het milieu, waardoor de maaltijden nu worden geserveerd op biologisch afbreekbare én eetbare borden. Het bestek en het servies wordt gemaakt van cassavezetmeel dat, op de aardappel na, het belangrijkste groentegewas ter wereld is. De borden en tassen kunnen water maximaal 75 minuten 'vasthouden', en vloeibare olie enkele uren.dayattheparknews.jpg

A DAY AT THE PARK HELEMAAL UITVERKOCHTNog anderhalve week te gaan en de tweede editie van A Day At The Park is een...

Raw Rhythm Festival

WEER NIEUWE NAMEN VOOR RAW RHYTHM Het houdt maar niet op met de nieuwe namen voor het Raw Rhythm festival, dat...

REACTIES

geen avatar
vr 17 jul 2009 13:48

joyz Dit mogen ze van mij wel op meer festivals doen... goed initiatief!

 0
Avatar KillDisco2000
za 18 jul 2009 13:31

KillDisco2000 Cassave (een tropisch knolgewas) wordt o.a. in Brazilië verbouwd. Voor de teelt van cassave worden jaarlijks grote stukken regenwoud gekapt. De bodem is na een paar jaar bodem uitgeput en de teelt niet meer langer rendabel. Waarom wordt er niet gewoon gekozen voor goedkopere en milieuvriendelijke alternatieven als (recyclebare) kartonnen borden of een statiegeld-systeem voor glazen?

 0
Avatar E-Clect-Eddy
za 18 jul 2009 21:39

E-Clect-Eddy Maar hadden ze onlangs uitgerekend dat het de negatieve effect van wegwerp koffiebekertje etc beter voor het mulieu was dat afwassen. Gaat dit dan niet op voor wegwerp bestek etc?

kartonnernborden recyclen? maar als die onder het vet zitten zijn ze toch niet meer te recyclen!

 0
Avatar Paul_Banks
ma 20 jul 2009 09:32

Paul_Banks E-Clect-Eddy schreef:
Maar hadden ze onlangs uitgerekend dat het de negatieve effect van wegwerp koffiebekertje etc beter voor het mulieu was dat afwassen. Gaat dit dan niet op voor wegwerp bestek etc?

kartonnernborden recyclen? maar als die onder het vet zitten zijn ze toch niet meer te recyclen!


Dat afwasverhaal komt 1 keer in de zoveel tijd boven, maar nooit is dat verhaal volledig. Het is vast gunstiger om een bekertje weg te gooien i.p.v. van een kopje na 1 keer gebruiken meteen af te wassen, maar hoe zit het dan met mijn kopje dat ik een keer of 8 bijvul op een dag zonder dat ik het kopje afwas?

En wat verstaat men onder afwassen, een teiltje met heet water is veel beter voor het milieu dan het laten draaien van een vaatwasmachine.

Het is een leuke stelling, maar ik heb nog nooit een degelijke onderbouwing gezien.

Maar soms worden inderdaad milieuvriendelijke maatregelen bedacht die, zoals killdisco al aangeeft, andere zeer negatieve effecten hebben en ik heb nu niet bepaald het idee dat de Groenlinksmeisjes (want uit zo'n groepering zal dit idee wel zijn gekomen) daar nu altijd even goed over nadenken. Als men bijvoorbeeld biodiesel wil gaan invoeren en het wordt een veelgebruikt product dan gaat dat weer ten koste van het voedsel dat beschikbaar is voor de derde wereld, nu kan je dat natuurlijk ook als oplossing voor de overbevolking beschouwen, maar toch lijkt het dat niet helemaal correct.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.