Ruzie in Nijmegen rond De Affaire

Door Marz667 op 31 juli 2009 - 13:20 1 Helaas lukt het de Affaire niet om de verplichte bijdrage aan Actief Comité Binnenstad Nijmegen (ACBN) te betalen, dat blijkt in een interview met 3VOOR12. Godfried Verstegen, directeur van de Affaire, ziet een aanleiding om opnieuw de vreemde constructie aan de kaak te stellen. “Om de Affaire te mogen organiseren, moet ik € 36.000 aan het ACBN betalen als bijdrage in de programmering elders in de stad. Terwijl we vanuit ons eigen budget ook al onze eigen programmering, geluidsapparatuur, podia en infrastructuur moeten betalen. Natuurlijk zou de Affaire niet bestaan als de Vierdaagsefeesten er niet waren, maar je wordt in Nijmegen gestraft als je je nek uitsteekt.”

ACBN-directeur Teddy Vrijmoet ziet twee mogelijke oplossingen: “Verstegen organiseert de Affaire op een ander moment met subsidie vanuit de gemeente, of hij speelt gewoon hetzelfde spel als alle anderen. Dat is goed ondernemerschap.”

Wanneer de deurwaarder bij De Affaire op de stoep staat, heeft het een probleem. “Dan moeten we heel hard proberen het geld op verschillende plekken bij elkaar te schrapen. Want er móet volgend jaar een nieuwe editie komen. We mogen echt niet failliet gaan.”Attitude Holland plaatje1

WINNEN: CAP AC/DCHet is ook wel eens leuk om iets anders te kunnen weggeven dan kaartjes voor...

belgieenewss.gif6

BELGISCHE FESTIVALS BREKEN RECORDS De Belgische muziekfestivals beleven een topjaar. Nooit eerder was er in de...

REACTIES

Avatar RickT
vr 31 jul 2009 13:35

RickT Erg jammer als de Affaire zou verdwijnen, laten we hopen dat het niet zover komt.

 0
Avatar skelter
vr 31 jul 2009 14:58

skelter Mag niet gebeuren. Zal ook niet gebeuren. De soep wordt meestal niet zo heet gegeten...

 0
Avatar HansHilberts
za 01 aug 2009 09:15

HansHilberts Wat een geklooi weer. Dan zou ik toch z.s.m. proberen om subsidie bij de gemeente los te gaan peuteren. De Affaire is een top festival en deze constructie is veel te zwaar voor zo'n leuk kleinschalig event.

 0
Avatar Ace2000
zo 02 aug 2009 15:49

Ace2000 Klopt, ik was toch positief verrast door de kwaliteit van een aantal bandjes die er dit stonden.

Wel een vreemd verhaal, ik dacht dat de hoge bierprijs voor de bandjes was, maar blijkbaar gaat een deel toch ook naar pisbakken voor de hossende menigte.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.