Senator waarschuwt I Love Techno voor decibels

Door OurLadyPeace op 23 oktober 2009 - 13:44 1 De Belgische senator Pol Van Den Driessche heeft in een open brief aandacht gevraagd voor de gevolgen van te luide muziek. De brief is gericht aan de organisatoren van 'I Love Techno' dat komende zaterdag plaatsvindt in Flanders Expo in Gent.

Van Den Driessche wijst de organisatoren op hun verantwoordelijkheid wat betreft de geluidsniveaus waaraan de bezoekers blootgesteld worden. Festivals mogen de grens van 100 decibel niet overschrijden. Vorig jaar heeft audioloog Bart Vinck op I Love Techno waarden gemeten van 116 decibel, waar 100 decibel is toegestaan op festivals (75 decibel is de veilige grens voor het menselijke oor).

"De festivalgangers lopen daardoor een reëel risico op ernstige gehoorschade", schrijft Van Den Driessche. Ook wil hij een wijziging in het Koninklijk Besluit voorstellen zodat de overheid kan optreden tegen de oorzaak van gehoorschade die men kan oplopen tijdens festivals als deze.packstock2009

WINNEN: PACKSTOCK-PRIJZENPAKKET, MET TICKETS, SHIRTS...Op zaterdag 31 oktober barst de achtste editie van Packstock los in...

nieuwjaar_jaarlijjstje_news.jpg

DE NIEUWJAARSNACHT MET MEET THE STREETS Meet the Streets is groter en populairder dan ooit. Hierdoor geen verrassing...

REACTIES

Avatar bruisedego
ma 26 okt 2009 13:34

bruisedego Sowieso kun je beter oordopjes dragen. Het kost je 100 euro, maar dan ben je wel beschermd tot 120 db! Ik ben in ieder geval heel blij met de mijne.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.