'Subsidies Gay Pride onrechtmatig'

Door Marz667 op 30 oktober 2009 - 11:12 1 De subsidies aan Gay Pride voor 2007 en 2008 waren niet rechtmatig, zo heeft de Amsterdamse Rekenkamer vastgesteld. De gemeente stelde vorig jaar 80.000 euro ter beschikking om de veiligheid te garanderen van de Gay Pride.

Een deel van het geld ging bovendien naar zaken die niet direct met beveiliging te maken hadden. Ook zegt de Amsterdamse Rekenkamer dat de stichting Pro Gay de opbrengsten niet heeft verantwoord, waaronder de bijdragen van de deelnemers aan de botenparade.

Organisator Frank van Dalen wijst naar de gemeente: ‘Die heeft niet goed gehandeld.’ Over de niet verantwoorde opbrengsten zegt Van Dalen dat hij geen uitvoeringsorganisatie van de gemeente is. ‘Mij is nooit gevraagd de brede verantwoording af te leggen.'

Wat waren de inkomsten? 'Het gaat om een bedrag tussen de 45 en 50 duizend euro. Van tachtig deelnemers heeft de helft 100 euro per boot betaald. Multinationals en heel commerciële partijen tussen de 750 euro en 3.000 euro.’ Van Dalen, VVD-kandidaat voor de raadsverkiezingen, was ook COC-voorzitter. Daar liet hij een schuld van 1,1 miljoen achter.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbriefguus-meewisnews.jpg

TOP 2000 MET GUUS MEEUWIS E.A. Acda en de Munnik, Ruth Jacott, Guus Meeuwis, Lee Towers, Rowwen Hèze en...

nsstationnews.jpg3

VEEL TALENT OP NS TRY OUT FESTIVAL Voor alle mensen die zich al maanden ergeren aan de verbouwing van station...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.