Amsterdam verliest visitekaartje: Grachtenfestival verdwijnt

Door OurLadyPeace op 02 december 2009 - 12:49 1 Vandaag heeft Alma Netten, directeur van het Grachtenfestival, bekend gemaakt dat directie en bestuur geen andere mogelijkheid meer zien dan het festival, na twaalf edities, op te heffen. Het festival kreeg altijd veel publieke belangstelling. Afgelopen jaar bezochten bijna 70.000 mensen de ruim 160 concerten. Vrijwel alle concerten waren uitverkocht. Daarmee was het festival het meest succesvolle klassieke muziekfestival van Nederland.

Alma Netten: “Festivals vallen in Nederland tussen de wal en het schip. Slechts 10% van het budget van het Grachtenfestival bestaat uit structurele middelen, de overige 90% wordt elk jaar opnieuw door het festival zelf geworven uit sponsoring, particuliere ondersteuning en opbrengsten uit kaartverkoop." Het festival zocht continu naar nieuwe sponsors. Het is in deze periode van recessie niet gelukt vervanging te vinden voor de twee hoofdsponsors toen deze besloten te stoppen.

In binnen- en buitenland wordt het festival gezien als één van de belangrijkste visitekaartjes van de stad Amsterdam. Het is het enige festival dat een unieke verbinding legt tussen de karakteristieke grachten, de IJ-oevers, bijzondere architectuur en klassieke muziek. Het festival bood een podium aan jong Nederlands muziektalent en stond aan de basis van menig succesvolle (internationale) muzikantencarrière.

Met het Grachtenfestival komt tegelijkertijd een einde aan het Kindergrachtenfestival en het Grachtenfestival Conservatorium Concours, dat jaarlijks in april werd gehouden en waarnaar alle Nederlandse conservatoria hun beste studenten afvaardigden. Dit concours werd georganiseerd in samenwerking met The Banff Centre, de prestigieuze muziekopleiding in Alberta, Canada.pinkpop2009.gif7

HOLLANDS GLORIE OP PINKPOP ONLINEGistermiddag is de nieuwe website Hollands Glorie op Pinkpop gelanceerd....

roskilde10

NOFX OP ROSKILDE Het Deense Roskilde komt vandaag ook met de eerste naam. NOFX speelt dit...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.