RECENSIE: Killah Priest - The Exorcist

Killah Priest – The Exorcist
2009-06-21 Killah Priest is een van de rappers die zijn oeuvre heeft toegespitst op, zoals zijn naam al doet vermoeden, meer religieuze thema’s. Geen wonder ook dat hij sterk verbonden is met de Wu Tang Clan, die zich ook altijd gepresenteerd hebben als een religieuze groep. Echte faam behaalde Killah Priest in zijn beginperiode toen hij nog onderdeel van de rapgroep Sunz of Man was, maar ook zijn solo albums zijn altijd zeer goed te doen.

Wat ons gelijk bij het grootste probleem van The Exorcist brengt, is deze schijf nou een album of slechts een mixtape? Volgens het bijgevoegde persbericht hebben we hier zeer zeker het laatste album van Killah Priest in handen. Maar Killah Priest daarentegen heeft in een blog weer beweerd dat het slechts om een mixtape gaat. Doordat elk nummer, met de voor mixtapes gebruikelijke, irriterende mitrailleursalvo’s begint gaan we er maar van uit dat het hier om een mixtape gaat. Daarnaast is er namelijk ook verdacht weinig reclame gemaakt voor een nieuw solo album van Killah Priest.

De kwaliteit van het album haalt het ook niet bij wat we van Killah Priest gewend zijn. Nummers als ‘Exorcist’ komen hard aan en laten je ook de bekende Wu Tang sound horen. Maar dan heb je weer nummers als ‘Most High’ waar na een te lange zinloze intro ook nog eens een weinigzeggend nummer ingezet wordt.

Voor de kwaliteit van deze cd is het te hopen dat het geen album is maar een mixtape. Wellicht was Killah Priest zelf ook niet tevreden over zijn release en heeft hij daarom achteraf maar besloten om wat afstand van dit werk te nemen, en dat is best verstandig geweest. Want de halve beats en de slechts hier en daar scherp komende Killah Priest zijn echt niet de moeite van geld betalen waard. Natuurlijk missen we daarnaast ook nog een gastbijdrage van een van de originele Wu Tang Clan wat toch bijna wel traditie is op de albums van goede Wu Tang Clan vrienden.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Killah Priest Label:Groove Attack
Ward 21 – Genesis

Ward 21 - GenesisDancehall is eigenlijk maar een vreemde eend in de bijt in de muziekwereld....

Fakkelbrigade – Colucci Era

Fakkelbrigade - Colucci Era Eind november 2007 hield de Zwolse rapformatie Opgezwolle op te bestaan,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT