RECENSIE: Angie Stone - Rich Girl

Cover Angie Stone - Rich Girl
2013-01-17 Toen Angie Stone in 1999 met haar solodebuut kwam, leek het erop alsof de zangeres een van dé grote nu soul/R&B sterren zou worden. Die schijn heeft ze vervolgens nog een album of twee, drie weten vol te houden. Maar daarna is ze toch links en rechts ingehaald door de Beyoncés, Alicia Keys en Joss Stones van deze wereld. Getalenteerde dames, die nét even wat onderscheidender waren dan de prima soul van Angie Stone zelf.

En nu is het de beurt aan album nummer zes, om Angie Stone op de kaart te zetten of, misschien beter verwoord, te houden. Het album verschijnt op het relatief kleine Saguaro Road Records. Dat is toch wel een heel groot verschil met het grote Arista Records, waarop haar debuutalbum in 1999 verscheen. In de liner notes van het album vertelt Angie Stone dat ze zich de laatste jaren eigenlijk nooit honderd procent als Angie Stone heeft kunnen laten horen. Dit vanwege haar diverse samenwerkingen met anderen, waarbij er in de verschillende processen onderweg altijd wel compromissen moesten worden gesloten. Dit zesde album, getiteld Rich Girl, is dan ook honderd procent Angie die we horen.

Het album klinkt als een klok, en ja, Angie zingt fantastisch. Maar toch wringt er iets: het album luistert dan wel enorm lekker weg, echt beklijven doet het maar zelden. De songs zijn zelfs onderling soms inwisselbaar, en echte hoogtepunten kent het album niet. Met wat goede wil zou je bijvoorbeeld ‘Backup Plan’, ‘Guilty’ of ‘U Lit My Fire’ kunnen aanwijzen als hoogtepunten. Maar dat is dan niet omdat dat échte hoogvliegers zijn.

En zo is deze zesde van Angie Stone wat mij betreft een beetje gezichtsloos album geworden, en dat is jammer. Deze dame heeft zoveel talent in huis! Misschien moet ze toch maar weer gaan overwegen om met andere goede songschrijvers te gaan samenwerken. Maar dan wel met de nodige eigen inbreng. Op die manier kan ze wellicht het beste van twee werelden combineren. Nu komt haar echte talent, namelijk haar fantastische zang, er te weinig onderscheidend uit.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Angie Stone Label:Ada Global
Cover The Very End - Turn Off The World

The Very End - Turn Of The WorldHet Duitse The Very End heeft zojuist haar derde album uitgebracht al zal...

Cover Neil Young & Crazy Horse - Psychedelic Pill

Neil Young & Crazy Horse - Psychedelic Pill Amper een half jaar geleden verscheen Americana . De eerste plaat van Neil...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT