VERSLAG: Valtifest 2012

Festivalinfo was aanwezig op Valtifest 2012 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 35 foto's.

VERSLAG:

Valtifest 2012

De vijfde editie van Valtifest wordt op voorhand reeds overschaduwd door de geruchten rond Lady Gaga en Lykke Li. De organisatie heeft geroepen dat ze misschien zouden komen optreden, puur als promotie-grapje, en de complete Nederlandse pers heeft het overgenomen alsof ze reeds bevestigd waren. De Gaga-fans komen zelfs aan de poort van het festivalterrein vragen of ze echt komt spelen. En de organisatie beweert zelfs via hun social media dat ze aanwezig is, verkleed als ster, op zowel het feest als de after-party. De promotie-grap is duidelijk uit de hand gelopen en doet denken dat het echte programma niet aantrekkelijk is.

De ludieke geruchten hebben voor veel persaandacht gezorgd en misschien wat extra bezoekers, maar Lady Starlight (beste vriendin Lady Gaga) en The Magician (bekend van zijn remix van ‘I Follow Rivers’ van Lykke Li) hebben geen secret special act meegebracht. En dat is in het geval van Lady Starlight best jammer. De Amerikaanse rock'n roll DJ pakt een paar oude rockklassiekers uit de vergeten doos en gooit hier een beat onder, maar veranderd verder niks aan de nummers. Ze staat zowel achter als voor het podium hevig te dansen, terwijl een SBS 6-cameraploeg en tientallen fotografen aan de zijkanten van het podium nog altijd hopen dat Lady Gaga komt zingen.

Het VICE-podium Beukplein heeft momenteel een opvallende grotere rol gekregen. Het podium staat op een perfecte locatie, precies bij de ingang, en is ook groter geworden. Het podium presenteert vandaag voornamelijk nieuwe spannende Nederlandse bands. De girlpowerrocksensatie Vrouwen zijn OK!, een live-set van Wannabe A Star, de gabbers Coevorduh (De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus), schizofrene post-punkband Bullerslug (Elle Bandita) en de donkere rapgroep Dope D.O.D. komen langs. Het podium begon ooit als een vreemde eend tussen al het dance-geweld, maar is deze editie uitgegroeid tot een van de drukste plekken. Door het goede weer is het buitenpodium een perfecte plek om te genieten van live-muziek.

Het festival heeft naast het vaste programma op de acht verschillende podia, nog veel meer. Dansgroepen, mode-shows, travestieten, gokhal, een spuugdemonstratie en diverse straattheater-onderdelen, maar het leukste randprogramma zijn de twee geheime podia. Een van de oude trams op de NDSM-werf is omgetoverd tot een dansclub waar iedereen verplicht bij binnenkomst een gratis shotje Bacardi-cola moeten nemen, schmink krijgt en vervolgens kan dansen op nummers als ‘Rainbow in the Sky’ van DJ Paul Elstak. Het festival is door de diversiteit en aankleding ook zonder Lady Gaga en Lykke Li een groot succes. De organisatie heeft voor een volgende editie echt zulke PR-grappen niet nodig.

FOTOGRAFIE:

123
 foto Valtifest 2012  foto Valtifest 2012  foto Valtifest 2012  foto Valtifest 2012 Vrouwen Zijn OK foto Valtifest 2012 Vrouwen Zijn OK foto Valtifest 2012 Vrouwen Zijn OK foto Valtifest 2012 Wannabeastar foto Valtifest 2012 Wannabeastar foto Valtifest 2012 Wannabeastar foto Valtifest 2012  foto Valtifest 2012 Wannabeastar foto Valtifest 2012
 
123
 
festival logo

CRAMMEROCK 2012Festivalinfo trok naar het Belgische Crammerock voor een verslag in beeld!

festival logo

PINKPOP CLASSIC 2012 Op het Megalandterrein werd voor de vijfde maal Pinkpop Classic...