VERSLAG: Eurosonic Noorderslag 2017 - Donderdag

Festivalinfo was aanwezig op Eurosonic Noorderslag 2017 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 48 foto's.

Naar het Eurosonic Noorderslag 2017 - Woensdag verslag
Naar het Eurosonic Noorderslag 2017 - Vrijdag verslag
Bekijk de Eurosonic Noorderslag 2017 - Donderdag foto's

VERSLAG: Gracia Visscher  

Garagerock en singer-songwriter geweld - Eurosonic 2017 Donderdag

Groningen duikt diep in het Eurosonic gevoel met in elk café wel jonge artiesten om te ontdekken. Wij gingen op ontdekkingsreis en kwamen o.a. keiharde shows tegen van Death Alley en singer-songwriter geweld van James TW.

Met nog kippenvel van de optredens van pianist Joep Beving en Black Oak in Der AA-kerk op de armen gaan we de enorme line-up van de donderdag van Eurosonic 2017 aan.

De tweede dag van Eurosonic begint met rammelende garagepop van de vrouwen van Gurr. De dames uit Berlijn klinken rauw en natuurlijk maar ook hier en daar ook een tikkie slordig is. Toch klopt het geheel; catchy refreinen om mee te zingen een aantal goede hooks die in de Beurs prima tot z’n recht komen.

Van garagepop naar singer-songwriter geweld in Der AA-kerk! James TW uit Londen staat met een zelfverzekerd stemgeluid op het podium alsof hij er al jaren staat. Zo ook zijn muziek; gevoelige nummers met emotionele diepgang waar je bijna niet niet door geraakt kan worden. In de setting van Der AA-kerk kun je dan ook rekenen op een magische performance.

In het ondergrondse Simplon staat de Ierse zangeres Bonzai even op haar gemak het publiek in te pakken. Met flink wat media-aandacht na haar supportshows voor Mura Masa en Flume lijkt een grote doorbraak voor de zangeres binnen handbereik. Dat maakt ze meer dan waar met een aanstekelijke set van exotische drums en rauw stemgeluid. Nu al een succes, niks meer aan doen!

Het programma in de Vera loopt op z’n eind wanneer Death Alley het podium betreedt. Met een grote wil om zich internationaal op de kaart te zetten, vol energie en een keiharde setlist als wapens. En dat gaat goed want Death Alley heeft een groei doorgemaakt. Rock ’n roll met geweldig gitaarspel wat je omver blaast. Dat op de kaart zetten zou wel eens gelukt kunnen zijn voor Death Alley.

FOTOGRAFIE: Tineke Klamer   Anne-Marie Kok  

1234
 foto Eurosonic Noorderslag 2017 - Donderdag foto Eurosonic Noorderslag 2017 - Donderdag foto Eurosonic Noorderslag 2017 - Donderdag foto Eurosonic Noorderslag 2017 - Donderdag foto Eurosonic Noorderslag 2017 - Donderdag foto Eurosonic Noorderslag 2017 - Donderdag foto Eurosonic Noorderslag 2017 - Donderdag foto Eurosonic Noorderslag 2017 - Donderdag foto Eurosonic Noorderslag 2017 - Donderdag foto Eurosonic Noorderslag 2017 - Donderdag foto Eurosonic Noorderslag 2017 - Donderdag foto Eurosonic Noorderslag 2017 - Donderdag
 
1234
 
festival logo

EUROSONIC NOORDERSLAG 2017 - VRIJDAGAlweer de derde dag van Eurosonic Noorderslag, en natuurlijk was Festivalinfo...

eurosonicnoorderslag

EUROSONIC NOORDERSLAG 2017 - WOENSDAG HET showcasefestival van het noorden is weer van start! Met op woensdag...