VERSLAG: Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag

Naar het Amsterdam Dance Event 2017 - Donderdag verslag

VERSLAG: Sjoert Bakker  

12

Amsterdam Dance Event - Woensdag

ADE Sound Lab Presents: Studio XL Martin Garrix

Op de eerste dag van Amsterdam Dance Event geeft Martin Garrix een masterclass in het DeLaMar Theater waarin hij gaat laten zien hoe hij zijn tracks bouwt. Er is beperkt plek in zijn les dus moeten belangstellenden eerst een bandje bemachtigen bij De Brakke Grond. Honderden geïnteresseerden zijn gaan wachten in de rij maar het merendeel vist helaas achter het net: de bandjes zijn in no-time uitgedeeld aan de gelukkigen.

In het theater hangt een relaxte spanning. Voor een volle zaal verschijnt de 21-jarige Martijn Garritsen. Puur op vragen uit het publiek geeft de jonge wereldster uitleg over zijn werkproces. Het is duidelijk dat er veel aspirerende producers aanwezig zijn en er worden dan ook veel inhoudelijke en technische vragen gesteld. Ingewijden herkennen zich in termen als “Jack Ü sample packs”, “sidechaining” en “pianoroll” . Hij laat nummers horen die nog in de maak zijn en hoe ‘Scared To Be Lonely’ met de vocalen van Dua Lipa is opgebouwd.

De volgens DJ MAG de populairste DJ van de wereld geeft aan geen tovenaar te zijn en vooral veel lol heeft met het maken van muziek. Hij laat horen hoe de vele lagen die hij gebruikt samen goed klinken terwijl de lagen op zichzelf niet per se helemaal perfect hoeven te zijn. Door de vele verschillende lagen klinkt het nummer groter.

Martijn vindt zichzelf een echte "melody guy" en zodra hij iets in zijn hoofd heeft probeert hij dat zo snel mogelijk op te slaan. Soms in de vorm van simpel geneurie dat hij snel opneemt. Verder vindt hij de eerste uren nadat inspiratie toeslaat het belangrijkst om iets uit te werken. Hoe langer hij bezig is met hetzelfde hoe meer de inspiratie wegebt.

Tegen het einde bouwt hij live een nieuwe melodie en is hij even helemaal weg in zijn eigen hoofd. Mooi om even getuige te zijn van hoe hij helemaal opgaat in het creatieve proces. Dan is het helaas alweer snel tijd om af te sluiten en kunnen een aantal fans nog vlug even een selfie met Martin Garrix scoren.

12

FOTOGRAFIE: Linde Dorenbos  

123
Jameszoo foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Jameszoo foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Jameszoo foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Jameszoo foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Metropole Orkest foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Jameszoo foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Jameszoo foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag  foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Metropole Orkest foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Jameszoo foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Jameszoo foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Metropole Orkest foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Jameszoo foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Jameszoo foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Metropole Orkest foto Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag
 
123
 
festival logo

AMSTERDAM DANCE EVENT 2017 - DONDERDAGOp de donderdag van ADE is festivalinfo aanwezig bij een aantal evenementen...

London Calling 2017

LONDON CALLING #2 2017 - VRIJDAG Het van origine showcase festival voor Britse bands in Paradiso viert haar...