VERSLAG: Arrow Rock Festival 2008

Festivalinfo was aanwezig op Arrow Rock Festival 2008 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 45 foto's.

VERSLAG:

12

Gotthard - Journey - Kansas - Def Leppard

Na twee keer verhuist te zijn heeft Arrow Rock Festival haar kamp dit jaar in het Goffertpark in Nijmegen opgeslagen. Deze locatie blijkt uitermate geschikt te zijn voor dit festival. Op een onhandig geplaatste tent vlak voor de Mainstage en maar een klein tekort aan urinoirs na, lijkt het logistiek allemaal wel snor te zitten. De drankprijzen zijn wel pittig, twee euro dertig per muntje, maar voor tien lege bekers krijg je wel weer een muntje terug. Op het programma zijn nog maar negen bands overgebleven nadat 3 Doors Down gecanceld heeft en er geen vervanging ingepland is maar dat mag de pret niet drukken.

Het is al gezellig druk als het de eer is aan Gotthard om als eerste de Open Arrow Rockstage te beklimmen. In thuisland Zwitserland staan hun albums standaard op nummer één in de charts en hier in Nederland kunnen we deze hardrockband ook wel waarderen. Onder het genot van onder andere 'Master Of Illusion', 'Anytime Anywhere' en 'Mountain Mama' kijken we toe hoe de band zich uitslooft op het podium. Als dank voor het luid applaus na afloop van ieder nummer krijgen we de symbolische oscar voor het beste publiek. Dan krijgt deze band van mij een symbolische oscar voor meest bescheiden band op Arrow terug, want als er iemand complimentjes verdient zijn zij het wel.

Met een nieuwe zanger heeft Journey dit jaar een nieuw album uitgebracht. In de show die deze band – die al in 1973 het levenslicht zag – neerzet worden zowel het nieuwe album als de nieuwe zanger gepresenteerd. Oude hits als 'Open Arms' en 'Lights' worden afgewisseld met het nieuwe 'Change For The Better' en 'Never Walk Away'. Zanger Arnel Pineda blijkt een dijk van een stem te hebben en vrijwel iedere uithaal aan te kunnen, daarnaast beschikt hij over genoeg energie om een uur lang over het podium heen en weer te rennen. Als extraatje sluit de band af met publieksfavoriet 'Don't Stop Believing'.

Dertig jaar geleden was Kansas een hele grote naam, tegenwoordig lijkt daar nog maar weinig van over te zijn. De band heeft al acht jaar geen nieuwe muziek meer uitgebracht en ook het touren staat op een laag pitje. Kansas maakt hele progressieve rock en valt daarmee vandaag behoorlijk buiten de boot. Hoewel nummers als 'Dust In The Wind' prachtig klinken, overtuigen ze niet. Misschien heeft het wel iets te maken met het feit dat alle bandleden op zanger Steve Walsh na aan een nieuw project onder de naam Native Window zijn begonnen.

Na inmiddels meer dan 65 miljoen albums verkocht te hebben mag Def Leppard zich met recht een grote naam noemen. Het recht om Kansas af te kappen eigenen zich zelf toe, deze band stond namelijk nog vrolijk te spelen toen de intro van Def Leppard uit de speakers bij het hoofdpodium galmden. Maar al snel trapt de band af met 'Rocket' de zevende singel van hun best verkochte album Hysteria. In de eerste instantie is het publiek enthousiast, maar al snel blijkt het geluid niet optimaal te zijn.

De band vervolgt met 'C'mon c'mon' afkomstig van het nieuwe album Songs from the Sparkle Lounge, alweer het tiende album van de band. Hoogtepuntjes in de set zijn 'Hysteria', 'Animal' en 'Pour Some Sugar On Me' en een hele fraaie solo van bassist Rick Savage. Hopelijk de volgende keer met beter geluid!

12

FOTOGRAFIE: Joost Doensen  

1234
Reo Speedwagon foto Arrow Rock Festival 2008 Reo Speedwagon foto Arrow Rock Festival 2008 Gotthard foto Arrow Rock Festival 2008 Gotthard foto Arrow Rock Festival 2008 Gotthard foto Arrow Rock Festival 2008 Gotthard foto Arrow Rock Festival 2008 Journey foto Arrow Rock Festival 2008 Journey foto Arrow Rock Festival 2008 Journey foto Arrow Rock Festival 2008 Kansas foto Arrow Rock Festival 2008 Kansas foto Arrow Rock Festival 2008 Kansas foto Arrow Rock Festival 2008
 
1234
 
festival logo

ARTQUAKE 2008Artquake is al jaren een vaste festivalbestemming van Festivalinfo. Het...

festival logo

ROCK AM RING 2008 Rock am Ring is een van de belangrijkste Duitse festivals. Steeds meer...