ARTIEST: The Decemberists

Uit: Portland, Oregon - Amerika    Genre(s): Pop - pop Pop - lo-fi

Colin Meloy speelt in de bands Tarkio en Happy Cactus voordat hij naar Portland, Oregon verhuist waar hij The Decemberists vormt. In 2001 verschijnt de EP 5 Songs, met hierop 6!! indie-folkrock nummers met nogal opvallende teksten. Elke tekst van Meloy is een verhaal. In 2002 verschijnt de eerste full-length CD Castaways And Cututs, dat voortborduurt op de stijl van 5 Songs. De band wordt getekend bij het Kill Rock Stars label en hierop verschijnt in 2003 het album Her Majesty, The Decemberists, waarop de band een grote stap voorwaarts maakt. Het debuutalbum, dat oorspronkelijk bij Hush Records verscheen, wordt hierna door Kill Rock Stars heruitgebracht.

In 2005 verschijnt het album Picaresque, waarmee de band in Amerika de Billboard album top 200 bereikt. In Nederland haalt de single 16 Military Wives de hoogste regionen van Kink FM’s Outlaw 41. In mei 2006 staan The Decemberist in de Amsterdamse Paradiso en hier blijkt de band ook live erg goed te zijn.

The Decemberists worden getekend door Capitol Records en hierop verschijnt eind 2006 het album The Crane Wife. Hierop experimenteert de band met verschillende muziekstijlen, zoals rock en progrock, die ze op natuurlijke wijze met hun folky geluid weten te vermengen. Het album verschijnt begin 2007 ook in Nederland en in februari speelt de band opnieuw in Paradiso.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (13) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Decemberists. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (13) oude optredens

The Decemberists NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar laulou
laulou
Avatar liennnn
liennnn
no user avatar
wietske
no user avatar
maikel

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar ericr
ericr
no user avatar
Snafje
Avatar Minka
Minka
Avatar Martinello
Martinello

Live gezien door:

Avatar Ingenieus
Ingenieus
Avatar koeisjovis
koeisjovis
Avatar jos_theboss22
jos_theboss
Avatar greddy
greddy