ARTIEST: The Decemberists

print
mail to friend
Uit: Portland, Oregon - Amerika    Genre(s): Pop - pop Pop - lo-fi

Colin Meloy speelt in de bands Tarkio en Happy Cactus voordat hij naar Portland, Oregon verhuist waar hij The Decemberists vormt. In 2001 verschijnt de EP 5 Songs, met hierop 6!! indie-folkrock nummers met nogal opvallende teksten. Elke tekst van Meloy is een verhaal. In 2002 verschijnt de eerste full-length CD Castaways And Cututs, dat voortborduurt op de stijl van 5 Songs. De band wordt getekend bij het Kill Rock Stars label en hierop verschijnt in 2003 het album Her Majesty, The Decemberists, waarop de band een grote stap voorwaarts maakt. Het debuutalbum, dat oorspronkelijk bij Hush Records verscheen, wordt hierna door Kill Rock Stars heruitgebracht.

In 2005 verschijnt het album Picaresque, waarmee de band in Amerika de Billboard album top 200 bereikt. In Nederland haalt de single 16 Military Wives de hoogste regionen van Kink FM’s Outlaw 41. In mei 2006 staan The Decemberist in de Amsterdamse Paradiso en hier blijkt de band ook live erg goed te zijn.

The Decemberists worden getekend door Capitol Records en hierop verschijnt eind 2006 het album The Crane Wife. Hierop experimenteert de band met verschillende muziekstijlen, zoals rock en progrock, die ze op natuurlijke wijze met hun folky geluid weten te vermengen. Het album verschijnt begin 2007 ook in Nederland en in februari speelt de band opnieuw in Paradiso.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

The Decemberists NIEUWS

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Avatar Blinkenlights
Blinkenligh
Avatar maartengoudsmit
maartengoud
no user avatar
laui
no user avatar
Grienzovich

In het wil graag live zien lijstje van

Avatar egonemo
egonemo
Avatar houop
houop
no user avatar
rbijl
Avatar reijntje
reijntje

Live gezien door:

Avatar DoTheDog
DoTheDog
Avatar lauraluchtman
lauraluchtm
Avatar Vaudevillain
Vaudevillai
Avatar ericr
ericr