Zero Gravity

  • Full Spectrum - 17/10 - OT301
    © Mitch Wolters
België    Genre(s): Metal - metal

Zero Gravity heeft zijn roots in de Belgische melodische metal/rock band Shadowdance.
Pieter, Marc en Dirk beslisten een nieuwe gedaante aan te nemen om meer progressief getinte muziek te spelen, beïnvloed door bands zoals Dream Theater, Pain of Salvation, Fates Warning en vele anderen. Zo ontstond in oktober 2001 Zero Gravity.

Maar de juiste mensen vinden die dezelfde muzikale ideeën en idealen koesterden om de basisbezetting te vervolledigen bleek in het begin toch wel een probleem te zijn. Verschillende personen solliciteerden voor keyboard en zang, maar pasten er om verschillende redenen niet bij.

Plots dook toch iemand op die enthousiast was om bij de band te spelen. Na enkele repetities bleek hij zeer geschikt te zijn. En zo kwam Johan Vingerhoed bij de band om keyboard te spelen.

In augustus 2003 besliste de band Johan aan de deur te zetten en Alex Vanhaesendonck vervolledigde de band als nieuwe gitarist. Marc combineerde gitaar met keyboard en zo ontstonden nieuwe songs. De groep besliste een minder keyboardgerichte weg in te slaan, maar al snel bleek dat keyboard een onmisbare schakel was in het ZG geluid.

In november 2004 kwam Sven Dupon bij de band. Uiteindelijk werd dan toch de ware gevonden, als nieuwe zanger van Zero Gravity.

In april en mei 2004 volgden de eerste liveconcerten, maar de band besliste dat de tijd rijp was om een nieuwe demo op te nemen met de nieuwe bezetting. Ze concentreerde zich op het uitwerken van 4 tot 5 nieuwe ideeën. Naast zingen kon Sven ook gitaar spelen, wat mogelijkheden schiep tot het songschrijven en wat ook de muziek een andere sound gaf.

Zero Gravity's huidige bezetting:
Sven Dupon (zang, gitaar)
Marc Beckers (keyboard, gitaar)
Alex Vanhaesendonck (gitaar)
Dirk Vollon (basgitaar)
Pieter Belmans (drum)

OUDE OPTREDENS VAN Zero Gravity

  • 17 okt `12
  • 18 nov `10
  • 21 nov `09
  • 11 - 12   jan
  • 28 jul
  • 14 jul
  • 06 - 08   jul
  • 30 - 01   sep
  • 15 jul
  • 19 mrt `06

KOMENDE OPTREDENS VAN Zero Gravity

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Zero Gravity. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Zero Gravity

FOTO'S VAN Zero Gravity

Foto Zero Gravity te Full Spectrum - 17/10 - OT301 Foto Zero Gravity te Full Spectrum - 17/10 - OT301 Foto Zero Gravity te Full Spectrum - 17/10 - OT301
 
Bekijk alle 3 foto's van Zero Gravity

CD-RECENSIES

Zero Gravity Misplaced Moments cover

Zero Gravity - Misplaced Moments

Aan alle muziekfanaten, hardrockadepten en progrockfreaks: stop onmiddellijk waar je mee bezig bent en neem de tijd en de moeite om de eerste full cd Misplaced Moments...

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: