Lowlands-directeur reageert op de programmering

Door KenStash op 22 juli 2011 - 14:36 1 Het was gisteren hét gesprek in muziekminnend Nederland: De (muziek) line-up van Lowlands die met de toevoeging van 23 nieuwe namen nu helemaal compleet is. De één was blij dat Lowlands, door het ontbreken aan headliners, dit jaar weer teruggaat naar zijn roots. Het festival begon ooit als een broedplaats voor nieuw muzikaal en theatraal talent. Die insteek lijkt het dit jaar weer te krijgen. Toch waren de teleurgestelde reacties overheersend. Veel mensen vinden dat de hoge inkom niet in verhouding staat met het program dat nu geboden wordt.

Vandaag reageerde ook Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg. Hij deelt de kritiek met de bezoekers en is van mening dat het de organisatie niet is gelukt om grote headliners te contracteren. "Lowlands is tevergeefs met zeven festivals bezig geweest om Arcade Fire eerder naar Europa te halen", laat Van Eerdenburg weten aan de NOS. Toch vind de directeur wel dat de organisatie er in is geslaagd om toch een goed programma neer te zetten. "Maar omdat Lowlands in twee uur uitverkocht heeft dat wel tot torenhoge verwachtingen geleid."

Tot slot laat Van Eerdenburg weten: "Wel is het tourcircus dat dit jaar door Europa trekt dunner dan andere jaren. In augustus zijn er gewoon heel weinig acts die je als headliner kunt bestempelen."

Desondanks valt er natuurlijk genoeg te beleven op Lowlands. Via de -door Festivalinfo samengestelde- Lowlands Spotify Playlist kun je ontdekken wat er dit jaar allemaal voor leuks speelt. Deze lijst kun je hier beluisteren. Wie weet ben je tijdens het festival wel getuige van een kleinschalig optreden van een bandje dat een jaar later als headliner op Pinkpop staat geprogrammeerd...

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



haldernpop.jpg

HALDERN POP INTRODUCEERT BIERGARTEN KAARTENDe organisatie van Haldern Pop meldt vandaag dat het festival vanaf dit jaar...

wacken2011news2

TRIPTYKON VERVANGT CRADLE OF FILTH OP WACKEN De Britse black metalband Cradle of Filth staat dit jaar niet op Wacken. De...

REACTIES

Avatar Kydroh
vr 22 jul 2011 14:44

Kydroh Naja Lowlands blijft een leuk festival maar er waren toch nog wat namen die ik had verwacht.
Zoals New Found Glory of Bring Me The Horizon.

Teminste die hebben nog wel tijd om langs te komen op hun tour schema.

Hoe dan ook heb ik zin in Lowlands :-)

 -1
Avatar meef
vr 22 jul 2011 14:57

meef Ik ben één van de enige maar ik vind de programmering dit jaar beter dan voorgaande jaren.

Sowieso kom ik niet voor headliners naar Lowlands. Snap sowieso niet dat mensen om headliners roepen? Ga dan naar RW of Pukkelpop? Lowlands is een ander festival... het is al zovaak gezegd. Je moet nu niet gaan klagen omdat Foo Fighters er niet staan.Daar komt bij dat headliners kijken in de Alpha niet echt een pretje is.

Er is veel moois te zien dit jaar.. zeker op electronica gebied. Ik noem een Amon Tobin, Aphex Twin, Âme, Trentemöller en Collabs, Kalkbrenner, Seth Troxler etc.

 1
Avatar meef
vr 22 jul 2011 14:58

meef Edit van heirboven: ik bedoel naartuurlijk RW en Pinkpop... (niet pukkelpop)

 -1
Avatar meef
vr 22 jul 2011 14:59

meef naartuurlijk ja...

sjezus..


[festivalinfo zorg eens voor een edit/delete knop!]

 0
Avatar tobyhazenberg
vr 22 jul 2011 14:59

tobyhazenberg ... ZUCHT!
Head-Liners zijn niet interessant voor de vaste "lowlander", leuk meegenomen maar meer niet. Maar waarom is hem niet gevraagd waar de variatie in programmering is gebleven? (Punk, Hardrock, Metal, Ska, Reggae)
Waar is de vervanger voor Bullet For My Valentine? Die beloofd was!

 -1
Avatar noname
vr 22 jul 2011 14:59

noname wel sportief van hem. als er 4 dagen mooi weer is, zal ik nergens over zeuren

 0
Avatar ErikLuyten
vr 22 jul 2011 15:03

ErikLuyten Mooie line-up, prima namen. De headliners die missen zie je wel op andere festivals.

 0
Avatar Randier
vr 22 jul 2011 15:14

Randier Ik hoop alleen maar dat dit betekend dat we volgend jaar weer stressloos een ticket kunnen kopen. De kritiek vind ik verder onzin.

 2
Avatar tobyhazenberg
vr 22 jul 2011 15:18

tobyhazenberg "Grote"bands in hun genre, in de buurt:
Ska: Madness, The Mighty Mighty Bosstones
Hardcore: Hatebreed, Ignite
Rock: Foo Fighters, My Chemical Romance, The Strokes
Dance/Elektro: 2 many DJ's, Unkle Sounds
Metal: Deftones, Arch Enemy
Punk: Descendents, Dropkick Murphys

 -4
geen avatar
vr 22 jul 2011 15:23

pilsnikkenop.. volgend jaar maar een kaartje voor werchter kopen he toby

 0
Avatar JackBristow
vr 22 jul 2011 15:25

JackBristow Wat een onzin! Foo Fighters, Eminem, Airbourne, ChemicalBrothers, Motothead & Prince zijn een aantal namen die gewoon in die tijd in Europa zijn!

 0
Avatar kosterlijk
vr 22 jul 2011 15:25

kosterlijk Misschien niet headlinerwaardig, maar vind het toch wel erg jammer dat bands als Deftones, Battles, Title Fight, OFF!, Suicidal Tendecies en Explosions in the Sky niet geboekt zijn. Bands staan allemaal in de buurt en passen naar mijn mening best op Lowlands.

 0
Avatar RonaldSays
vr 22 jul 2011 15:26

RonaldSays Het is ook nooit goed. De een klaagt over de vele headliners en daardoor het "3fm publiek". De ander door gebrek aan headliners. Weer iemand anders vindt het te hip. Pfff.
Als je objectief naar het programma kijkt is het een prima line-up. Een aantal mooie headliners en een hele rits veelbelovende opkomende bandjes. Volgens mij valt er weer genoeg te genieten.

Laten we er gewoon weer een mooi feest van maken met z'n allen. En volgend jaar geen Lowlands gekte meer, zodat alle muziekliefhebbers weer gewoon zonder problemen een kaartje kunnen kopen.

 1
Avatar Lenny
vr 22 jul 2011 15:55

Lenny Ticket te koop: http://link.marktplaats.nl/467836313

 -2
Avatar Crevan
vr 22 jul 2011 16:05

Crevan RonaldSays schreef:
Als je objectief naar het programma kijkt is het een prima line-up.
Objectief zijn en iets als prima bestempelen gaat niet samen.

 2
Avatar Crevan
vr 22 jul 2011 16:06

Crevan Fijn dat hij toegeeft dat de samenstelling matig is. Alleen jammer van die smoesjes.
Lowlands terug naar zijn roots: wat een slap gelul. De line-up van "93 was sterker.

 3
Avatar Maynard-J
vr 22 jul 2011 16:12

Maynard-J Niet bewust minder grote headliners dus, zoals gisteren werd gedacht. Ik ben blij met het programma wegens genoeg leuke kleine en middelgrote acts, al zijn bepaalde genres waar ik niet bijzonder veel mee heb inderdaad wat dun gezaaid.

Laat het blokkenschema maar komen!

 -1
Avatar Ace2000
vr 22 jul 2011 16:34

Ace2000 We vallen in herhaling maar ... line up is best OK. Er zullen uiteraard wat bands doorbreken maar nog veel meer missers of one-day-flies . Dat an nieta nders als je zoveel neiuwe acts uit een beperkt aantal genres programmeert. Kijk ook eens naar andere genres (0 metal acts dit jaar) en denk out-of-the-box , ook bij het zoeken van headliners. Motörhead was ook niet echt een hip nieuw bandje en deed het truukje wat ze al jaren doen. Maar het stond wel tot ver buitn de Grolsch vol omdat genoeg mensen dit soort bands anders nooit zien en nieuwsgierig zijn naar een "grote" naam. Ik mis dat stukje creativiteit bij het boeken de laatste jaren.

 3
Avatar Mikeylism
vr 22 jul 2011 16:43

Mikeylism Ik lach de mensen uit die 1421x refreshte om een kaartje te krijgen en nu gaan klagen over het programma.

 3
Avatar Megalomaniac
vr 22 jul 2011 16:54

Megalomaniac Lol, komt omdat ik een keer niet ga ;)
Maar ik vind ook hoor, als je 170 euro betaald voor een kaartje moet je er niet mee aankomen dat de topbands dun zijn die door Europa touren. Kan er zat opnoemen die mogelijk waren geweest! My Chemical Romance, Eminem, New Found Glory, Jimmy Eat World, The Strokes, Muse, Deftones, Bring me the Horizon, Enter Shikari, We Are The Ocean, Taking Back Sunday, White Lies, Glassjaw, The Streets, Panic at the Disco, Face to Face, Apocaliptica! Dus BEK HOUDEN, als je zo graag kleine namen kans wilt geven op Lowlands en je verkoopt zelfs binnen 2 uur uit, ga dan geen fucking 170 euro vragen voor een kaartje want dat noem ik je zakken vullen! Lowlands maakt zware winst hiermee namelijk. Slap excuus

 2
Avatar festibjorn
vr 22 jul 2011 17:34

festibjorn ik vind dat iedereen niet zo moet zeuren een festival kan niet aan iedereen z'n verwachtingen voldoen de een wil dit en de andere dat je kunt het neit voor iedereen perfect maken

 0
Avatar Beerbeekie
vr 22 jul 2011 17:41

Beerbeekie @ Megalomaniac.. Gast.. op Muse en Deftones vind ik je namen niet al te VET! Blij dat je niet bij LL werkt ;)

Ik mijd overigens al jaren de Alpha, vind het prima een 'kleinere' programmering!

 -3
Avatar Kwadi
vr 22 jul 2011 18:02

Kwadi Ik ben er een beetje klaar mee, festivals in Nederland. Als je bijvoorbeeld kijkt wat Rock en Seine, Hurricane of Sziget kost, dan ben je echt een domme aap als je nog trapt in het verhaal dat festivals organiseren nu eenmaal veel geld kost.

 2
Avatar Guidovm
vr 22 jul 2011 18:08

Guidovm Hahahaah wat n lul smoesjes he!
Waarom lukt het ome Jan dan wel?en Hurricane en al die andere festivals zoals Sziget?Omdat je niet voor bv n prince of rammsteijn wil dokken knuppel kan je weer diesel kopen voor je boot stakker!

 0
Avatar Lukas(:
vr 22 jul 2011 18:10

Lukas(: Ik vind het heerlijk dat lowlands terug is gegaan naar z'n roots, ik ben ook blij mij de echt goede techno/dance namen (collabs, amon Tobin, aphex twin...)
Maar de teleurgestelde mensen begrijp ik best want als je 160 euro voor een kaartje neer legt en dan headliners als foo fighters en dergelijke verwacht zuigt deze line-up best hard...

 1
Avatar Guidovm
vr 22 jul 2011 18:12

Guidovm meef schreef:
Ik ben één van de enige maar ik vind de programmering dit jaar beter dan voorgaande jaren.

Sowieso kom ik niet voor headliners naar Lowlands. Snap sowieso niet dat mensen om headliners roepen? Ga dan naar RW of Pukkelpop? Lowlands is een ander festival... het is al zovaak gezegd. Je moet nu niet gaan klagen omdat Foo Fighters er niet staan.Daar komt bij dat headliners kijken in de Alpha niet echt een pretje is.

Er is veel moois te zien dit jaar.. zeker op electronica gebied. Ik noem een Amon Tobin, Aphex Twin, Âme, Trentemöller en Collabs, Kalkbrenner, Seth Troxler etc.


Hou toch op man! die rockers bij QOTSA zijn stukken relaxter dan de doorgesnoven ik denk dat ik door je heen kan beuken minimal kids in de Bravo of X-Ray!

 0
geen avatar
vr 22 jul 2011 18:13

Jelzow Megalomaniac schreef:
...ga dan geen fucking 170 euro vragen voor een kaartje want dat noem ik je zakken vullen! Lowlands maakt zware winst hiermee namelijk. Slap excuus


Serieus? Een commerciëel festival dat winst maakt? Moet niet gekker worden... Tuurlijk vraag je als Lowlands 170 euro, als mensen dat willen betalen ben je gek als je het niet doet.

Line-up vind ik overigens best goed te pruimen.

 -3
Avatar QuintMidas
vr 22 jul 2011 18:15

QuintMidas @tobyhazenberg: Inderdaad. Ik dacht na vorig jaar dat het niet mogelijk was om nog minder gitaarherrie te programmeren, maar het is ze toch weer gelukt. Blij dat ik besloten had niet mee te doen aan de refreshwaanzin. Ik heb mij in ieder geval prima vermaakt op Hurricane. Allemaal in ieder geval veel plezier gewenst op deze depenDANCE (lol, what's in a name) van Dancevalley. Volgend jaar Dour of Southside voor deze jongen.

 0
Avatar Peervlierden
vr 22 jul 2011 18:18

Peervlierden Het is gewoon grote onzin dat er te weinig grote namen door europa touren in augustus, maar ik vind het ontbreken van een 'headliner' niet storend. Lowlands moet het niet van de grote namen hebben maar van de grote gezelligheid en breedte van het evenement

 -1
Avatar Guidovm
vr 22 jul 2011 18:21

Guidovm Gezellig is het bij mij thuis ook!

 0
Avatar meef
vr 22 jul 2011 18:22

meef Guidovm schreef:
Hou toch op man! die rockers bij QOTSA zijn stukken relaxter dan de doorgesnoven ik denk dat ik door je heen kan beuken minimal kids in de Bravo of X-Ray!


Uhhh... Yes. Sure. Hou die vibe vast!

 0
Avatar SnarfLiono
vr 22 jul 2011 18:30

SnarfLiono Godzijdank komt Suicidal gewoon in de Melkweg, was weer paarlen voor de snobistische zwijnen geweest net als helaas Hank III en Faith no more in de voorgaande jaren.

 1
Avatar tobyhazenberg
vr 22 jul 2011 18:38

tobyhazenberg ...nogmaals grote namen, klopt deels als je kijkt wat er in europa zit dan snap ik hem wel. MAAR waar zijn de onbekende, de talenten in de genres ska, punk, meta, reggae? En als ze er niet zijn, wat ik betwijfel, dan boek je maar iets groters maar om genres te laten vallen. Erg sonde en dus einde Lowlands. Terug naar vroeger, enorme onzin toen stond er namelijk WEL ska, metal, punk, hardrock en veel meer!!!

 -4
Avatar karakovnisky
vr 22 jul 2011 18:42

karakovnisky Ik heb er zin in.

 0
Avatar Guidovm
vr 22 jul 2011 18:54

Guidovm meef schreef:
Guidovm schreef:
Hou toch op man! die rockers bij QOTSA zijn stukken relaxter dan de doorgesnoven ik denk dat ik door je heen kan beuken minimal kids in de Bravo of X-Ray!


Uhhh... Yes. Sure. Hou die vibe vast!

Begrijp me goed ik ga met alle leeftijden om maar gedij het beste tussen de oude rockers! Bv op pp geen 1 dus ontvangen ga eens 1 uurtje de x-gay of Bravo in dan...

 0
Avatar reneeep
vr 22 jul 2011 19:23

reneeep "In augustus zijn er gewoon heel weinig acts die je als headliner kunt bestempelen"
Sorry hoor, maar als je eens naar de line-up van Pukkelpop kijkt, die is zó veel groter.

 1
Avatar Justloek
vr 22 jul 2011 20:42

Justloek Blijf een dubbel gevoel hebben over de inspanningen om headliners te halen terwijl andere festivals in Europa in zelfde periode wel een paar grotere hebben.

Is alleen te makkelijk om op voorhand al te oordelen of het minder is omdat er minder grote namen zijn. Zal mijn zin in Lowlands niet minder maken. Wat ik prettiger vind als bij Pinkpop of Werchter is de grote variatie en de mogelijkheid om leuke nieuwe acts te scannen.

Echter het dubbele gevoel zit wel in feit dat er kwantitatief minder acts zijn, en daarnaast dus ook niet de hele dure acts. Dat terwijl er ruim 60.000 mensen al voor 3 maanden langer rente gezorgd hebben. Dus dan begrijp ik teleurgestelde gevoel van veel anderen wel en dat mensen die voorinvestering wel beloond hadden willen zien in paar klappers. Na 21 augustus zullen we zien wat het waard is geweest...

 1
Avatar QuintMidas
vr 22 jul 2011 20:50

QuintMidas Welke grotere variatie? Dat je tegenwoordig kunt kiezen tussen minimal, techno, electro, gabber, dance, drum&bass, goa, trance of een mix van dat alles?

Weet je wat Lowlands nodig heeft? Nog minder gitaren en nog meer beats uit een doosje of van een schijfje. Scheelt bovendien weer in de cateringkosten. 1 dj eet en drinkt per slot van rekening minder dan 5 bandleden + hun hoogst irritante entourage.

 1
Avatar Paultje
vr 22 jul 2011 21:15

Paultje Namen met een kaliber als Foo Fighters, Muse, Eminem, Prince zijn sowieso veels te groot voor Lowlands. Arcade Fire zou een ideale headliner zijn geweest maar hebben aangegeven pas een week na Lowlands op tour te gaan door Europa. The Strokes hebben aangegeven even in Japan te blijven na Summersonic. The Chemical Brothers zijn 19 en 20 augustus al bezet en er was al een headliner voor de 21e. My Chemical Romance.. naja die sla ik maar over als headliner waardig...

Kijkend naar de line up van Reading / Leeds en V valt die (voor mensen die geilen op grote namen) ook tegen ten opzichte van voorgaande jaren.

Voor mij is dit 1 van de betere line ups van de laatste jaren. Maar het zal ook aan ieder zijn smaak liggen de 1 houdt meer van techno / house en de ander van indie. Beide genres zijn in mijn ogen dit jaar goed vertegenwoordigd.

 -1
Avatar Bowiefan
vr 22 jul 2011 21:20

Bowiefan Ik snap heel het commentaar aan alle kanten niet...
Er is nog geen band bekend en toch koop je een kaartje: De bezoekers gaan niet naar Lowlands voor de bands.
Mensen die net die ene bijzondere band hadden willen zien piesen hierdoor naast de pot, daar heb ik wel enige vormen van medelijden mee...
verder de lineup... ik heb hem niet bekeken, niet interessant, kan er toch niet heen, het is uitverkocht.

 3
Avatar Wm.!
vr 22 jul 2011 22:03

Wm.! Wat ik wel een gek verhaal vind is dat Arcade Fire anderhalve week na Lowlands gewoon in de HMH staat. Arctic Monkeys was al eerder headliner, dus zal nu wel weer een dag aflsuiten, en terecht. grote band geworden. Deus heeft ook al een keer geheadlined. Zal nu ook wel weer. Ik verwacht dat Elbow nog wel een avondje zal pakken. Ook prima band. Of Interpol zou ook niet misstaan als Alpha headliner. Daarnaast nog The Roots, Aphex Twin, Wild Beasts, White Denim, Q-tip,Goose en heel veel goeie electronica. Dat is toch een prima line-up. Lowlanders zouden blij moeten zijn dat het weer wat kleiner en alternatiever wordt. Nu nog een weekend met heel veel regen, zoals aankomend weekend en volgend jaar gewoon weer rustig kaartjes kopen.

 2
Avatar Pietsie
vr 22 jul 2011 22:15

Pietsie Ik kan hier oneindig onzin gaan proberen te rectificeren, maar daar ga ik niet aan beginnen.

Duidelijk is dat de line-up gewoon niet meer is wat het is geweest. Geen headliners én te weinig variatie. Jammer.

 1
Avatar Wm.!
vr 22 jul 2011 22:16

Wm.! ik zeg kakkmaddafakka als Grolsch Headliner op de zondag! Erlend Oye en de zijne weten als geen ander een feestje te bouwen!

 -2
Avatar Marijbewijs
vr 22 jul 2011 22:18

Marijbewijs *Pakt de popcorn erbij*

Heerlijke discussie!

 1
Avatar QuintMidas
vr 22 jul 2011 22:50

QuintMidas Het laatste wat ik er over zeg: aub terug naar begin jaren 90, dus voornamelijk "onbekende" acts, ruimte voor alle muziekstijlen (dat betekent dus ook metal, hardcore, punk en andere gitaarherrie, heren programmeurs), terug naar 1 (maximaal 2) dance-tenten en na 11 uur 's avonds ook mensen op het podium die wel weten hoe ze een instrument moeten spelen ipv plaatjes draaien.

En voor de mensen die het zich afvroegen: ja, mijn vorige post was ironisch bedoeld.

 2
Avatar Ace2000
vr 22 jul 2011 23:18

Ace2000 Helmaal met bovenstaande eens.Slechts 6-10 andere namen zou voor mij het verschil maken tussen een goede line-up en een uitstekende line up.
30xIndie en 20x electro met veel debuterende bands, dat kan nooit allemaal top zijn ... kies dan liever een topper uit een iets minder poulair genre. Juist die variatie tussen alle stijlen vond ik altijd geweldig.

 2
Avatar NemesisNL
za 23 jul 2011 00:14

NemesisNL Inderdaad.. Ik weet nog dat je 2 jaar geleden in 1 uur op hetzelfde podia BrokenCYDE kon zien, en daarna Darkraver... Zit er dit jaar ook niet meer in

 -1
Avatar SnarfLiono
za 23 jul 2011 00:23

SnarfLiono Ik denk dat het het beste is voor alle partijen als men zou stoppen met Lowlands.

 1
Avatar metalupyourass
za 23 jul 2011 00:42

metalupyourass Tja als je je kaartje koopt nog voor er 1 naam bekend is heb je geen recht van klagen.
BTW; Ik lees hier 170 euro voor 3 dagen Lowlands, dan zijn er die durven zeggen dat 4 dagen Werchter voor 190 euro veel te duur is?? Want dat hoor je vaak van mensen die naar Pukkelpop/Lowlands gaan.

 1
Avatar @Marc
za 23 jul 2011 01:32

@Marc Agnes Obel The Kills  
AKS King Charles
Ame Martijn Koning
Amon Tobin Isam live Kraantje Pappie
Anna Calvi Kyle Hall
Antwerp Gipsy Ska Orkestra   La Boutique Fantastique  
Aphex Twin Lady Aïda
Apparat   Patrick Laureij
Apparat Band Lebbis en Jansen
Arctic Monkeys   Lennaert Maes
Azari & III Little Dragon  
Babylon Circus   Loefah
Beady Eye   Lykke Li  
Beardyman   Makám
Ben UFO Mariachi el Bronx
James Blake   Mayer Hawthorne & The County
Bob MacLaren Merijn Scholten
Boef en de Gelogeerde Aap   Miles Kane  
Bombay Bicycle Club Mona  
Boom Chicago Nationaal Jeugd Jazz Orkest
Borgore Night of Comedy
Brendon Burns Noah and the Whale
Budzillus Nymfo
C.W. Stoneking The Offspring
Cage the Elephant OFWGKTA (Odd Future)
Carl-Einar Häckner Omar Souleyman
Chase & Status   Other Lives
Cherri Bomb Palmbomen
Chromeo Pearson Sound
Cinnaman Katinka Polderman
Cloud Control Q-Tip  
Collabs Rahaan
Comedytrain Residentie Orkest (o.l.v. Neeme Jarvi)
CQMD Rise Against  
Crystal Castles Mark Ronson  
Crystal Fighters   The Roots  
Customs Royal Republic
Deadbeat Sandwell District
Matthew Dear   SBTRKT
Dem Slackers Seasick Steve  
Destroyer   Selah Sue  
dEUS   Seth Troxler
DeWolff   Skrillex
DJ Makam Skunk Anansie  
Drop the Lime Smith Westerns
Dry The River De Staat  
Edward Sharpe & The Magnetic Zeros Stefan Pop
Elbow   Stephen Marley
Emalkay   Suuns  
Erland and The Carnival   Swing Zazou
Factory Floor Tek-One
Fake Blood Tensnake
Feed Me Le Butcherettes
Fink   The Computers
Fitz And The Tantrums   The Deaf  
Fleet Foxes   The Gaslamp Killer
Flogging Molly   The Maine
Foster the People The Naked and Famous
Free the Robots Thomas Smith
Friendly Fires   Timber Timbre  
Gary Beck Tommie Sunshine  
GhostPoet Tom Trago
Gomes Trentemoller
Goose   Trippple Nippples
Graffiti6 Trolley Snatcha
Grooverider Frank Turner  
Handsome Poets   Twin Shadow
Happy Camper   Underoath
Benjamin Herman The Vaccines  
Howard Komproe Van Der Laan & Woe
Ben Howard The View  
The Inspector Cluzo   Eefje De Visser  
Interpol   Warpaint
Jackmaster White Denim
Jamie Woon   Wild Beasts  
Dolf Jansen Will And The People
De Jeugd Van Tegenwoordig   Within Temptation  
Jezus Wolf Gang
Joan As Police Woman   The Wombats  
Jungle By Night James Worthy  
Junip   Young the Giant
Kakkmaddafakka   Leon van der Zanden  
Paul Kalkbrenner
Karnivool

 -1
Avatar @Marc
za 23 jul 2011 01:39

@Marc Hmmmm daar ging iets mis.....
Maarre
Karnivool
Frank Turner
Jamie Woon
WT
De Jeugd van Tegenwoordig
Paul Kalkbrenner
Underoath
Rise Against
Skunk Anansie
Wil ik toch allemaal wel zien..... de rest is bonus! Op naar een leuk weekend!

 -1
Avatar superhettie
za 23 jul 2011 08:49

superhettie Nou, als nog iemand zn kaartje kwijt wil.... Er zijn vast mensen die die namen wel waarderen! *hint*

 1
Avatar Ace2000
za 23 jul 2011 09:20

Ace2000 @ Mikeylism,metalupyourass ea - als trouwe bezoeker en door het vertrouwen dat je geeft aan de organistatie met blind een kaart aanschaffen heb je juist wél recht van spreken, lijkt mij... je durft namelijk op basis van voorgaande jaren de gok aan dat er weer een lekker gevarieerd, kwalitatief goed programma staat. Met spannende nieuwkomers maar ook gevestigde namen en een paar verrassingen.

Lowlands is altijd top geweest en adel verplicht nu eenmaal.Het feit dat de directeur het nodig acht zich te verantwoorden zegt toch ook genoeg.

 1
Avatar @Marc
za 23 jul 2011 11:00

@Marc Wellicht straks nog 2 tickets in de aanbieding. Hoewel ik zelf gelukkig wel ga! Deze waren uit voorzorg gekocht voor vrienden die nog aan het twijfelen waren. Hoor komende week of er gebruik van gemaakt gaat worden.....
Oh ja, Offspring ook altijd even leuk om te kijken!

 -1
geen avatar
za 23 jul 2011 11:40

visdave34 Paultje schreef:
Namen met een kaliber als Foo Fighters, Muse, Eminem, Prince zijn sowieso veels te groot voor Lowlands. Arcade Fire zou een ideale headliner zijn geweest maar hebben aangegeven pas een week na Lowlands op tour te gaan door Europa. The Strokes hebben aangegeven even in Japan te blijven na Summersonic. The Chemical Brothers zijn 19 en 20 augustus al bezet en er was al een headliner voor de 21e. My Chemical Romance.. naja die sla ik maar over als headliner waardig...

Kijkend naar de line up van Reading / Leeds en V valt die (voor mensen die geilen op grote namen) ook tegen ten opzichte van voorgaande jaren.

Voor mij is dit 1 van de betere line ups van de laatste jaren. Maar het zal ook aan ieder zijn smaak liggen de 1 houdt meer van techno / house en de ander van indie. Beide genres zijn in mijn ogen dit jaar goed vertegenwoordigd.


Foo Fighters zou nog best kunnen. Dave Grohl heeft volgens mij wel een zwak voor Lowlands (getuige o.a. het 3e optreden ooit van TCV). Voor de rest helemaal met je eens. Maar wie is dan volgens jou de afsluiter op de 21e? Voor mij staat alleen Arctic Monkeys op de 19e vast...

Ben overigens blij dat Eminem niet naar LL komt, wel jammer van Arcade Fire, Gorillaz en The Strokes! Verder vind ik de line-up prima, misschien wel beter dan Pukkelpop. Voor Foo Fighters en Kasabian (waarom vraagt daar trouwens niemand naar? die kunnen toch ook gewoon hetzelfde weekend nog even naar Biddinghuizen afreizen?) heeft LL Arctic Monkeys en Elbow. Dance line-up is bij LL zeker spannender (Amon Tobin!!!). Mij hoor je dus niet klagen.

 1
Avatar Marek
za 23 jul 2011 11:46

Marek Nogmaals, ik verkoop mijn kaartje. Ik doe het niet via marktplaats. Dus grijp je kans. Eerste bod via twitter is al 180. :)

 -1
Avatar Marek
za 23 jul 2011 11:47

Marek En ik verkoop me kaartje omdat ik er niet heen kan jammer genoeg. Ik zit met krukken, en kan niet lopen de komende 6 weken.

 -1
Avatar Pietsie
za 23 jul 2011 12:32

Pietsie Een aantal namen van Pukkelpop kan ik wel missen, maar waarom heeft Lowlands ook niet gewoon ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead, Battles, Deftones, Explosions in the Sky en Foo Fighters geboekt. Ja, omdat LL ten onder gaat.

Eminem is PP-only, maar zou ik liever zien dan Arctic Monkeys. Daarnaast nog wel een hoopje leuke namen daar.

PP > LL (qua line-up).

 1
Avatar asdaylightdies
za 23 jul 2011 12:53

asdaylightdies Waarom zou je ook zoveel geld uitgeven als je toch wel weet dat het festival de komende jaren zonder twijfel uit gaat verkopen?

 1
Avatar Crevan
za 23 jul 2011 13:40

Crevan Guidovm schreef:
Omdat je niet voor bv n prince of rammsteijn wil dokken knuppel kan je weer diesel kopen voor je boot stakker!

Geen Diesel, maar een belachelijke zonne-energiecentrale die meer kost dan Coldplay. http://www.festivalinfo.nl/news/12126/Lowlands_wil_eerste_zonne-energiecentrale_van_Nederland_bouwen/

 2
Avatar Sinisters
za 23 jul 2011 14:10

Sinisters Dace programma is meer dan goed! Plus, zo leer ik weer nieuwe bandjes kennen! Heb zin!

 -1
geen avatar
za 23 jul 2011 14:14

joostl Wat een zeikerds zijn jullie

 -1
geen avatar
za 23 jul 2011 14:15

joostl joostl schreef:
Wat een zeikerds zijn jullie


Inderdaad

 -1
geen avatar
za 23 jul 2011 14:16

joostl joostl schreef:
joostl schreef:
Wat een zeikerds zijn jullie


Inderdaad

HOUD JE BEK!!

 -2
geen avatar
za 23 jul 2011 14:21

joostl Guidovm schreef:
meef schreef:
Guidovm schreef:
Hou toch op man! die rockers bij QOTSA zijn stukken relaxter dan de doorgesnoven ik denk dat ik door je heen kan beuken minimal kids in de Bravo of X-Ray!


Uhhh... Yes. Sure. Hou die vibe vast!

Begrijp me goed ik ga met alle leeftijden om maar gedij het beste tussen de oude rockers! Bv op pp geen 1 dus ontvangen ga eens 1 uurtje de x-gay of Bravo in dan...

Nu nog een keer, en probeer dan zinnen te maken.

Of nee, laat ook maar, er zal toch nooit iets zinnigs uit je voortkomen.

 0
Avatar festibjorn
za 23 jul 2011 14:37

festibjorn ik vind dat iedereeen niet zo moet knallen op de organisatie en niet zo moet zeuren en er genoegen meenemen je hebt niet voor niks een kaartje gekocht zonder te weten wie er kwam, + ze kunnen het niet voor iedereen perfect maken de een vind het een mooi programma en de ander niet punt

 0
geen avatar
za 23 jul 2011 14:59

joostl festibjorn schreef:
ik vind dat iedereeen niet zo moet knallen op de organisatie en niet zo moet zeuren en er genoegen meenemen je hebt niet voor niks een kaartje gekocht zonder te weten wie er kwam, + ze kunnen het niet voor iedereen perfect maken de een vind het een mooi programma en de ander niet punt


Eens!

 -1
Avatar Kairao
za 23 jul 2011 15:40

Kairao Zo mee eens, ben weer gelukkig met LL! Ik ben blij dat het weer terug gaat naar het idee dat Lowlands de kleine onbekendere bandjes groot wil maken/meer bekendheid wil geven ipv artiesten neer te zetten zoals NERD ea.

 0
Avatar Delta
za 23 jul 2011 19:50

Delta Wees blij dat ze Amy Winehouse niet als hoofdact geboekt hebben.

 0
Avatar kewn
za 23 jul 2011 21:27

kewn @Kairao Welke onbekende bands bedoel je precies ;-)? Probleem is dat er nu vooral heel veel 'kleinere' bands staan die je elke week al kan zien. Of 'kleine' bands die bij hun vorige plaat onbekend waren.. nu zijn het gewoon goedkope boekingen... Niet dat ze allemaal slecht zijn, dat zeker niet. Maar terug naar the roots? No way.

 0
Avatar kewn
za 23 jul 2011 21:36

kewn @Kairao Welke onbekende bands bedoel je precies ;-)? Probleem is dat er nu vooral heel veel 'kleinere' bands staan die je elke week al kan zien. Of 'kleine' bands die bij hun vorige plaat onbekend waren.. nu zijn het gewoon goedkope boekingen... Niet dat ze allemaal slecht zijn, dat zeker niet. Maar terug naar the roots? No way.

 0
Avatar Ace2000
za 23 jul 2011 21:57

Ace2000 Ach, het doet me een beetje denken aan een voetbalclub die 12 onbekende spelers aantrekt en daarbij een geweldig talent ondekt. Vergeten wordt dat de andere 11 jammerlijk mislukken... . Nieuwe bands ontdekken is leuk, maar met zo ontzettend veel nieuwkomers is het wel lastig de krenten uit de pap te vissen. Volgende week maar even puzzelen als het schema bekend wordt.

 0
Avatar SnarfLiono
za 23 jul 2011 23:24

SnarfLiono @Ace: nieuwe bandjes checken is leuk, maar niet voor het tarief wat men in Biddinghuizen hanteert, Rock Herk, waar vrienden van mij heen gaan daar kun je ook nieuwe bandjes checken en dat is gratis, dat bedoel ik met mijn knuppel in het hoenderhok statement om Lowlands op te heffen, als je voor die prijs nieuwe bandjes wil checken wordt je bestolen namelijk.

 0
Avatar juggalo
zo 24 jul 2011 08:50

juggalo SnarfLiono schreef:
@Ace: nieuwe bandjes checken is leuk, maar niet voor het tarief wat men in Biddinghuizen hanteert, Rock Herk, waar vrienden van mij heen gaan daar kun je ook nieuwe bandjes checken en dat is gratis, dat bedoel ik met mijn knuppel in het hoenderhok statement om Lowlands op te heffen, als je voor die prijs nieuwe bandjes wil checken wordt je bestolen namelijk.


Helemaal mee eens!

 0
Avatar Ace2000
zo 24 jul 2011 10:00

Ace2000 Idd, of gratis op De Affaire/Nijmegen (Cloud Control). Daarbij gaat dat ontdekken ook niet dieper dan 'klinkt wel leuk' , want echt goede artiesten hebben meerdere luisterbeurten nodig. Dat lukt natuurlijk nooit in een paar maanden als je 50+ van de namen niet kent. Vergelijk deze line up eens met bijv. 2005 en het is duidelijk dat de programering is veranderd. Ik snap ook best dat genres verschuiven (minder rock, meer electro) maar het verschil is wel erg groot.

 0
Avatar peaceman
zo 24 jul 2011 10:26

peaceman Marek schreef:
En ik verkoop me kaartje omdat ik er niet heen kan jammer genoeg. Ik zit met krukken, en kan niet lopen de komende 6 weken.

Dus als echte liefhebber wil je uiteraard een andere liefhebber niet uitzuigen en verkoop je het tegen kostprijs?!?!

 0
Avatar Megalomaniac
zo 24 jul 2011 11:03

Megalomaniac Ace2000 schreef:
Idd, of gratis op De Affaire/Nijmegen (Cloud Control). Daarbij gaat dat ontdekken ook niet dieper dan 'klinkt wel leuk' , want echt goede artiesten hebben meerdere luisterbeurten nodig. Dat lukt natuurlijk nooit in een paar maanden als je 50+ van de namen niet kent. Vergelijk deze line up eens met bijv. 2005 en het is duidelijk dat de programering is veranderd. Ik snap ook best dat genres verschuiven (minder rock, meer electro) maar het verschil is wel erg groot.


En kijk, toen was mijn eerste lowlands in 2005. Toen veel grootte namen zoals: Incubus, Foo Fighters, Bad Religion, Marilyn Manson, Korn, Nightwish, Prodigy, LCD Soundsystem, Audio Bullys, Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs(Hadden toen ookal Pinkpop aangedaan),Editors, Queens of the Stone Age, Soulwax, 2mandjs. En KIJK als je dan voor het eerst bent geweest en dan nu zo line-up krijgt mag je dan niks ervan zeggen?? Niet opeens 1 weg inslaan en dan vervolgens 7 jaar later de andere weg weer inslaan.

 0
Avatar Megalomaniac
zo 24 jul 2011 11:04

Megalomaniac PS, ik betaal geen 170 euro voor bandjes checken. Paar bandjes checken is altijd leuk hoor, maar doe het eigenlijk meer op een gratis festival.

 0
geen avatar
zo 24 jul 2011 11:39

zoutwater Prima line-up. LL blijft vernieuwend, altijd al geweest, en ik vind het juist sterk dat ze ondanks een gebrek aan grote namen niet allerlei wanhoopsboekingen hebben gedaan zoals Pukkelpop. Eminem, serieus?? En ook bands als deftones, korn, etc. waar hier om geschreeuwd wordt, hebben al tien jaar geen relevante plaat meer uitgebracht. Moet je ze dan boeken vanwege de naam? Nee. Dan heb ik liever Underoath en Karnivool.

 0
Avatar Ace2000
zo 24 jul 2011 11:44

Ace2000 En de onbekendere namen waren ook echt pareltjes (al heb ik daar toen best wel een paar van gemist), oa
Arcade Fire,Coheed and Cambria ,Editors
Franz Ferdinand,The Subways ,Patrick Wolf . Na dat soort edities ligt de lat gewoon heel erg hoog qua verwachtingen.

 1
Avatar Flying_Dutchman
zo 24 jul 2011 12:46

Flying_Dutch.. Ik heb nergens last van. Ik heb zo'n 30/40 dingen die ik zeker wil checken, waarvan ongeveer 20 namen die ik regelmatig luister. Wordt voor mij een pracht Lowlands. Als je grote namen verwacht moet je niet op de gok een kaartje kopen, bij Lowlands is dat nou eenmaal een aardig risico dat je neemt.

 0
Avatar jeroensiep
zo 24 jul 2011 14:42

jeroensiep Ik vind Reading en Leeds ook niet tegenvallen dit jaar ondanks dat ik dit jaar niet de financiele middelen heb omdat te gaan doen, met Muse (die heel origin of symmetry gaat spelen!) The Strokes, Pulp, Elbow en ook Chemcial Romance is een prima liveband. Als je daar bij op telt wat er allemaal omheen staat Jimmy Eat World, Madness, Peter Doherty etc. kun je wat mij betreft echt niet van een minder jaar spreken. Dit jaar staan er gewoon wat meer bands die over 2, 3 jaar grote namen zijn en dan kijk je terug op een jaar vol met goede namen...Eminem is in geen 10 jaar hier in de buurt geweest zover ik weet dus om dat nu een wanhoopspoging te noemen? Ik denk dat er heel veel mensen (waaronder ik) hem wel willen zien. En je mag best blij zijn met Karnivool en Underoath maar daarmee neem je bij LANGE na niet alle goede Pukkelpopnamen weg. Ontkenning noem ik zoiets.

 0
Avatar KingRichard
zo 24 jul 2011 16:26

KingRichard Hahahahahaha ... !!

 0
Avatar Nicole.A
zo 24 jul 2011 22:12

Nicole.A Ik snap het wel, de discussie tussen 'terug gaan naar de roots' of gewoon (te) weinig headliners hebben..

Vanaf mijn situatie gezien, wij gaan met een groepje van ong 10 man. Daartussen zitten muziekliefhebbers die met deze line-up prima tevreden zijn, maar er zijn een aantal mensen onder ons die niet zo om muziek geven en die waarschijnlijk geen enkele band kennen die er zal zijn. Is voor hun toch ook een beetje jammer. Maar, al goed, we maken er sowieso een gezellige boel van!

 0
Avatar tobyhazenberg
ma 25 jul 2011 08:30

tobyhazenberg Foo Fighters te groot voor LL?! Wat een onzin! Ze sluiten Highfield Festival af. +/- 24.000 man?!

 -3
Avatar Maynard-J
ma 25 jul 2011 10:17

Maynard-J tobyhazenberg schreef:
Foo Fighters te groot voor LL?! Wat een onzin! Ze sluiten Highfield Festival af. +/- 24.000 man?!


Ja, en hoeveel bands spelen dáár in drie dagen? Precies.

Foo Fighters hebben al een grote NL show gedaan op Pinkpop en België is wegens dvd-opnames in Londen nog niet aan de beurt geweest (waardoor Linkin Park headliner werd op Werchter). Ook Eminem is exclusief voor Pukkelpop en Arcade Fire gaat echt pas een week na LL touren. Van Eerdenburg legt toch uit dat ze geprobeerd hebben de band eerder naar Europa te halen?

Ik snap de teleurstelling over een gebrek aan "grote bands", maar aan de andere kant: Pinkpop had dit jaar hetzelfde probleem (weinig grote bands op tournee) met precies het omgekeerde resultaat. Drie grote headliners (waarvan alleen Foo Fighters nog enigszins opwindend was) en een niet bepaald interessant programma daarnaast.

LL heeft in kwantiteit en kwaliteit toch nog een goed programma. Als ik alles opnoem wat ik wil zien:

Aphex Twin
Arctic Monkeys
Beady Eye
James Blake
Cage the Elephant
Anna Calvi
Cloud Control
Customs
dEUS
DeWolff
Elbow
Fink
Fleet Foxes
Flogging Molly
Goose
Happy Camper
Interpol
De Jeugd van Tegenwoordig
Joan As Police Woman
Jungle By Night
Junip
Kakkmaddafakka
Paul Kalkbrenner
Karnivool
The Kills
Lady Aida
Lebbis & Jansen
Mona
The Naked and Famous
Noah and the Whale
Agnes Obel
The Offspring
Rise Against
Mark Ronson
Stephen Marley
The Roots
Royal Republic
Seasick Steve
Selah Sue
Skunk Anansie
Smith Westerns
Omar Souleyman
De Staat
Suuns
Timber Timbre
Amon Tobin
Frank Turner
Underoath
The Vaccines
Eefje de Visser
Warpaint
White Denim
Wild Beasts

krijg ik m'n weekend met gemak vol. Pukkelpop zet hier wat mij betreft maar een paar echt interessante namen tegenover: Battles, Blonde Redhead, Deftones (nog lang niet afgeschreven, de nieuwe plaat is erg goed ontvangen), Gomez, The Horrors, Kiss the Anus of a Black Cat, The Pains of Being Pure at Heart en The Twilight Singers. Maar Duck Sauce, Elize Doolittle, Jonathan Jeremiah, Panic at the Disco en 30 Seconds to Mars? Kom op zeg.

Ik snap dat een aantal van de LL-namen ook op gratis festivals staat, maar dat maakt de bands zelf nog niet gratis en naar hoeveel van die festivals moet je in een jaar gaan als je ze allemaal zou willen zien? Tel die reiskosten eens bij elkaar op.

 1
Avatar buke
ma 25 jul 2011 10:33

buke Ja, wat Maynard zegt dus.

Overigens heb ik liever zonnepanelen dan Eminem, 30STM of Panic at the Disco.

Maakt de kans op Radiohead volgend jaar weer wat groter :P

 0
geen avatar
ma 25 jul 2011 11:39

Fredvetlekke.. Hou toch allemaal eens op met je gezanik.
Verkoop anders gewoon je kaart aan iemand die wel graag naar Lowlands wil. Echte Lowlanders gaan voor de muziek, de sfeer en de lol. Niet alleen voor de zogenaamde 'grote namen'. En dan ook nog eens zeuren over het feit dat een kaart 170 Euries kost en daarmee te duur zou zijn. Kijk dan eerst eens wat je allemaal op een dag kunt gaan bekijken, laat staan 3 dagen !!! Ik kijk er in ieder geval weer naar uit om 3 dagen te gaan feesten, weer of geen weer.

 0
Avatar festibjorn
ma 25 jul 2011 11:48

festibjorn ik vind het altijd grappig om te zien dat bijna niemand hier elkaar in de waarde laat van wat iemand over een festival of line up vind

 1
Avatar festibjorn
ma 25 jul 2011 11:49

festibjorn festibjorn schreef:
ik vind het altijd grappig om te zien dat bijna niemand hier elkaar in de waarde laat van wat iemand over een festival of line up vind
eeens!

 0
geen avatar
ma 25 jul 2011 12:23

pilsnikkenop.. 30seconds to mars is best wel vet. Vorig jaar ook wel van genoten op Lowlands.. word altijd wat makkelijk afgekraakt imo.

 -1
Avatar festibjorn
ma 25 jul 2011 12:37

festibjorn pilsnikkenoplowlands schreef:
30seconds to mars is best wel vet. Vorig jaar ook wel van genoten op Lowlands.. word altijd wat makkelijk afgekraakt imo.
dat vind ik dus ook 30 seconds to mars was op pinkpop ook gewoon goed miet alle zangtonen waren goed maar het optreden was wel super goed niks eraan aftekraken ik denk dat je blij mag zijn als je hun live hebt gezien zoals ik haha

 0
geen avatar
ma 25 jul 2011 12:54

fatbirdsdont.. In 30stm overacteert Leto gewoon dattie een rockster is. De gebakken lucht is in deze niet moeilijk te herkennen. Betekent ntrlk niet dat ieder dat doet.

 1
geen avatar
ma 25 jul 2011 16:56

pilsnikkenop.. Wanneer de muziek zuigt zoals bijvoorbeeld bij het hele genre 'emopunk' (Om het even in een hokje te drukken) kan ik me ook storen aan zon imago dat de bands proberen op te wekken.

Maar na beter naar 30stm geluisterd te hebben genoeg van de muziek genieten om me er bij hun niet meer aan te storen.

 -1
Avatar Megalomaniac
ma 25 jul 2011 18:03

Megalomaniac festibjorn schreef:
pilsnikkenoplowlands schreef:
30seconds to mars is best wel vet. Vorig jaar ook wel van genoten op Lowlands.. word altijd wat makkelijk afgekraakt imo.
dat vind ik dus ook 30 seconds to mars was op pinkpop ook gewoon goed miet alle zangtonen waren goed maar het optreden was wel super goed niks eraan aftekraken ik denk dat je blij mag zijn als je hun live hebt gezien zoals ik haha

Praat jij altijd tegen jezelf?
En dat mensen op elkaar ingaan heet een discussie

 1
Avatar jeroensiep
ma 25 jul 2011 19:17

jeroensiep pilsnikkenoplowlands schreef:
Wanneer de muziek zuigt zoals bijvoorbeeld bij het hele genre 'emopunk' (Om het even in een hokje te drukken) kan ik me ook storen aan zon imago dat de bands proberen op te wekken.

Maar na beter naar 30stm geluisterd te hebben genoeg van de muziek genieten om me er bij hun niet meer aan te storen.
Jammer dat je dan het genre compleet misslaat. Bovendien gaat dit over jouw beleving van de muziek, wat niet gelijk betekend dat het live goed is. Want dat is het verre van, de beste man zingt zijn stukken gewoon niet...En dan zijn er nog een hoop nummers geproduceerd die onmogelijk zijn voor mensen om te zingen in één adem. (zie From Yesterday) Maar als jij 'wanneer de muziek zuigt zoals bij...' zegt zal je wel een jaar of 12 zijn en gewoon niet weten waar je het over hebt. Ik ben in ieder geval blij dat ik honderden andere bands heb gezien die beter zijn...Zonde van het geld en je headlinerplaats op een festival. Moeilijk discussiëren als je beweert dat een optreden perfect was...en er niets aan af te kraken valt.

 0
geen avatar
di 26 jul 2011 11:28

pilsnikkenop.. Heb gewoon genoten van het optreden. Zeker in vergelijking met optreden van bijv. AL Time Low of iets in die zin.

Jij weet verder totaal niet wat ik luister dus wie ben jij om daar uberhaupt iets over te zeggen.

Maar ik kan me wel voorstellen dat je een optreden slecht vind als je het alleen keurt op de muzikale kwaliteit ervan terwijl je achteraan met je armen over elkaar met de maat mee tikt.

 0
Avatar buke
di 26 jul 2011 16:05

buke dat met de maat meetikken is voor veel mensen al lastig genoeg

en Lowlands staat nou eenmaal bekend om een groot aanbod aan "kwaliteits"muziek.

gelukkig maar want ik ben zo'n oude zuurpruim die liever kippenvel op z'n rug heeft dan de elleboog van een puber in het gezicht.

 -1
Avatar jeroensiep
di 26 jul 2011 16:14

jeroensiep pilsnikkenoplowlands schreef:
Heb gewoon genoten van het optreden. Zeker in vergelijking met optreden van bijv. AL Time Low of iets in die zin.

Jij weet verder totaal niet wat ik luister dus wie ben jij om daar uberhaupt iets over te zeggen.

Maar ik kan me wel voorstellen dat je een optreden slecht vind als je het alleen keurt op de muzikale kwaliteit ervan terwijl je achteraan met je armen over elkaar met de maat mee tikt.
Nee, sterker nog ik vond het supertof toen ik het voor het eerst hoorde, toen hebben ze 2 x de kans gehad om me live te overtuigen na de eerste grote tegenvaller. Het is er niet veel beter op geworden. Mijn argumentatie is gebaseerd op feiten, jouw constateringen over dat ik achteraan sta met mijn armen over elkaar zijn gebaseerd op niets...En als je je indenkt dat ik op enorm veel festival ben geweest zou je ook beter moeten weten. Het word 'zo makkelijk' afgekraakt vanwege de kwaliteit van de optredens, als ze ergens rond de middag zouden staan zou dat prima zijn...maar niet als één van de headliners.

Niet dat jij niet van het optreden mag genieten, je mag het zo leuk vinden als jij wilt...

 -1
geen avatar
di 26 jul 2011 16:41

purgie Ken niet zo heel veel bands van deze lineup maar via spotify al wel wat geluisterd en dan hoor ik toch een hoop leuke dingen. Vind 170 euro wel veel als er geen dure headliners komen. Dus geachte heer van Eerdenburg, maak de drank goedkoper ! Aan de andere kant moeten mensen die hun kaart voor 250 euro via marktplaats proberen te slijten ook niet zeuren als het festival winst probeert te draaien..

 1
geen avatar
di 26 jul 2011 16:45

purgie Vind het wel jammer dat er een paar bands die ik al eerder gezien heb op LL zoals Within Temptation en The Offspring, Deus vind ik dan weer niet zo erg :) Hypocriet.. Ach...

 0
Avatar Ace2000
di 26 jul 2011 17:22

Ace2000 Yep lekker polyrhythms met de maat mee tikken op Karnivool :P

 0
geen avatar
di 26 jul 2011 19:39

fatbirdsdont.. @Pilsnikkern
'Maar na beter naar 30stm geluisterd te hebben .....'

Ik heb beter geluisterd, en dan weet je dat het kut is.
Kommop 30stm is Bull&kull, niet de discussie waard.

 0
geen avatar
di 26 jul 2011 19:40

fatbirdsdont.. @buke. Ik zit liever tot aan me elleboog in een puber.

 -1
Avatar Guidovm
wo 27 jul 2011 07:22

Guidovm joostl schreef:
Guidovm schreef:
meef schreef:
Guidovm schreef:
Hou toch op man! die rockers bij QOTSA zijn stukken relaxter dan de doorgesnoven ik denk dat ik door je heen kan beuken minimal kids in de Bravo of X-Ray!


Uhhh... Yes. Sure. Hou die vibe vast!

Begrijp me goed ik ga met alle leeftijden om maar gedij het beste tussen de oude rockers! Bv op pp geen 1 dus ontvangen ga eens 1 uurtje de x-gay of Bravo in dan...

Nu nog een keer, en probeer dan zinnen te maken.

Of nee, laat ook maar, er zal toch nooit iets zinnigs uit je voortkomen.

aaaah het ketamine kleutertje is gepiekeerd...

 0
Avatar Gyges
wo 27 jul 2011 11:36

Gyges Waarom heeft (bijna) niemand het over Beady Eye? Dat is feitelijk gewoon Oasis....en dus echt wel een headliner!

 0
Avatar Younaxx
wo 27 jul 2011 12:18

Younaxx Als er toch zoveel mensen blijven zeuren over het programma, geef mij dan bloos je kaartje! Ik heb niets te zeiken, wil kapot graag gaan maar de mensen die nu zitten te zeiken over het programma moesten wel zo nodig allemaal n kaartje hebben!

 0
Avatar pijnacker
wo 27 jul 2011 14:25

pijnacker Je kan die van mij voor € 200, - overnemen Younaxx. Alleen moet de inkt nog effe drogen.

 0
Avatar jeroensiep
wo 27 jul 2011 15:41

jeroensiep Guidovm schreef:
joostl schreef:
Guidovm schreef:
meef schreef:
Guidovm schreef:
Hou toch op man! die rockers bij QOTSA zijn stukken relaxter dan de doorgesnoven ik denk dat ik door je heen kan beuken minimal kids in de Bravo of X-Ray!


Uhhh... Yes. Sure. Hou die vibe vast!

Begrijp me goed ik ga met alle leeftijden om maar gedij het beste tussen de oude rockers! Bv op pp geen 1 dus ontvangen ga eens 1 uurtje de x-gay of Bravo in dan...

Nu nog een keer, en probeer dan zinnen te maken.

Of nee, laat ook maar, er zal toch nooit iets zinnigs uit je voortkomen.

aaaah het ketamine kleutertje is gepiekeerd... Dat jij zo schrijft zonder aan de ket te zitten...

 -1
Avatar buke
wo 27 jul 2011 19:35

buke Gyges schreef:
Waarom heeft (bijna) niemand het over Beady Eye? Dat is feitelijk gewoon Oasis....en dus echt wel een headliner!


de Manchester-grootspraak van Liam werkt niet zo lekker in Nederland. Oasis was in Nederland al niet enorm en Beady Eye is dan nog een flinke stap terug. Niet erg, maar denk niet dat Liam een Alpha tent tevreden krijgt.

 1
Avatar SnarfLiono
wo 27 jul 2011 20:04

SnarfLiono purgie schreef:
Ken niet zo heel veel bands van deze lineup maar via spotify al wel wat geluisterd en dan hoor ik toch een hoop leuke dingen. Vind 170 euro wel veel als er geen dure headliners komen. Dus geachte heer van Eerdenburg, maak de drank goedkoper ! Aan de andere kant moeten mensen die hun kaart voor 250 euro via marktplaats proberen te slijten ook niet zeuren als het festival winst probeert te draaien..


Wishfull thinking op het naive af, van Eerdenburg gotta get paid..al die internationale headliners kosten veel geld immers. Dus laat je de mensheid lol hebben met duur eten en drinken voor 170 Euro met volslagen onbekende bands, toppunt van de decadentie en het is binnen 10 minuten uitverkocht ook nog???? En dan klagen over een BTW verhoging????

 0
geen avatar
wo 27 jul 2011 21:59

Boemba Jeetje wat een hipsterpraat hier. Terug naar Lowlands zoals het begon? Terug naar de roots? LL93 had: Iggy Pop, Rag against the Machine, Breeders, Smasking Pumpkins etc. en dat waren toen echt al grote bands. Maar ook toen voegen ze al schandalig veel voor een kaartje (ik geloof 125 gulden) en hebben ze flink verlies gedraaid met slechts 6000 bezoekers.

Maar kom niet aan met terug naar de roots. Het is een schrikbarend duur festival, maar dat is het altijd al geweest, dus wat dat betreft hebben ze hun eigen ideologie altijd aan weten te houden.

 0
Avatar Guidovm
wo 27 jul 2011 22:56

Guidovm jeroensiep schreef:
Guidovm schreef:
joostl schreef:
Guidovm schreef:
meef schreef:
Guidovm schreef:
Hou toch op man! die rockers bij QOTSA zijn stukken relaxter dan de doorgesnoven ik denk dat ik door je heen kan beuken minimal kids in de Bravo of X-Ray!


Uhhh... Yes. Sure. Hou die vibe vast!

Begrijp me goed ik ga met alle leeftijden om maar gedij het beste tussen de oude rockers! Bv op pp geen 1 dus ontvangen ga eens 1 uurtje de x-gay of Bravo in dan...

Nu nog een keer, en probeer dan zinnen te maken.

Of nee, laat ook maar, er zal toch nooit iets zinnigs uit je voortkomen.

aaaah het ketamine kleutertje is gepiekeerd... Dat jij zo schrijft zonder aan de ket te zitten...

Hahaha dus je moet aan de ketamine zitten om erover te schrijven Caro Emerald di-hard fanaat?

 0
Avatar jopkop
do 28 jul 2011 09:10

jopkop iemand al een scan/pic van het blokkenschema?

 0
geen avatar
do 28 jul 2011 09:52

Rodenrijck Het heeft inderdaad een paar edities geduurd voordat de kosten van Lowlands terugverdiend werden, maar bij de eerste editie van 93 kostte een kaartje 75 gulden voor twee podia, een jaar later 95 gulden voor 3 podia en zo'n 15000 bezoekers. Natuurlijk ben ik een beginnende ouwe lul als ik zeg dat die sfeer en die kleinschaligheid met toch meer dan genoeg puike namen nooit meer terug komt, maar die bedragen durf ik echt niet meer in euro's om te rekenen. Goed, ik doe het toch. LL is in zo'n 17 jaar 3,5 keer duurder geworden en wat je er voor terug krijgt is langere rijen, meer keuzestress, een diverser publiek (dat bulkt van de poen) met een nog diverser eisenpakket. Het zou wel mooi zijn als de hippe fans nu afgerekend worden op hun voorbarige ticketaanschaf. Laat LL weer lekker avontuurlijk worden zonder dure headliners, er blijven genoeg festivaljongens en -meisjes over om het terrein te vullen.

 1
Avatar jeroensiep
do 28 jul 2011 18:12

jeroensiep Guidovm schreef:
Hahaha dus je moet aan de ketamine zitten om erover te schrijven Caro Emerald di-hard fanaat?
Ook hier kan ik inderdaad geen touw aan vastknopen...Zelfs je zogenaamde beledigingen zijn niet zonder spelfouten, maar ja ik had ook niet verwacht dat je Engels beter was dan je bedroevende Nederlands. En wederom is er ook weer niets zinnigs uit op te maken. Vooral stompzinnig blijven doen en er trots op zijn dat jouw muzieksmaak niet verder uitreikt dan je neus lang is...Constateren dat iemand een fan is omdat het een feit is dat de beste vrouw kán zingen, dat je zelf niet inziet dat het compleet achterlijk is snap ik niet. Heb jij weleens laten testen of je wel zelfstandig mag wonen?

 -1
geen avatar
do 28 jul 2011 18:33

joostl Guidovm schreef:
jeroensiep schreef:
Guidovm schreef:
joostl schreef:
Guidovm schreef:
meef schreef:
Guidovm schreef:
Hou toch op man! die rockers bij QOTSA zijn stukken relaxter dan de doorgesnoven ik denk dat ik door je heen kan beuken minimal kids in de Bravo of X-Ray!


Uhhh... Yes. Sure. Hou die vibe vast!

Begrijp me goed ik ga met alle leeftijden om maar gedij het beste tussen de oude rockers! Bv op pp geen 1 dus ontvangen ga eens 1 uurtje de x-gay of Bravo in dan...

Nu nog een keer, en probeer dan zinnen te maken.

Of nee, laat ook maar, er zal toch nooit iets zinnigs uit je voortkomen.

aaaah het ketamine kleutertje is gepiekeerd... Dat jij zo schrijft zonder aan de ket te zitten...

Hahaha dus je moet aan de ketamine zitten om erover te schrijven Caro Emerald di-hard fanaat?

Tien keer liever Caro Emerald dan George Baker en I.O.S.... Dat is pas treurig... Ios... Fan van I.O.S., en dan iets over Caro Emerald durven zeggen. Jij durft.

Special K FTW

 -1
Avatar Guidovm
vr 29 jul 2011 04:47

Guidovm jeroensiep schreef:
Guidovm schreef:
Hahaha dus je moet aan de ketamine zitten om erover te schrijven Caro Emerald di-hard fanaat?
Ook hier kan ik inderdaad geen touw aan vastknopen...Zelfs je zogenaamde beledigingen zijn niet zonder spelfouten, maar ja ik had ook niet verwacht dat je Engels beter was dan je bedroevende Nederlands. En wederom is er ook weer niets zinnigs uit op te maken. Vooral stompzinnig blijven doen en er trots op zijn dat jouw muzieksmaak niet verder uitreikt dan je neus lang is...Constateren dat iemand een fan is omdat het een feit is dat de beste vrouw kán zingen, dat je zelf niet inziet dat het compleet achterlijk is snap ik niet. Heb jij weleens laten testen of je wel zelfstandig mag wonen?

Hahaha wederom typ je weer veel maar zeg je bijzonder weinig...

 0
Avatar Guidovm
vr 29 jul 2011 04:48

Guidovm jeroensiep schreef:
Guidovm schreef:
Hahaha dus je moet aan de ketamine zitten om erover te schrijven Caro Emerald di-hard fanaat?
Ook hier kan ik inderdaad geen touw aan vastknopen...Zelfs je zogenaamde beledigingen zijn niet zonder spelfouten, maar ja ik had ook niet verwacht dat je Engels beter was dan je bedroevende Nederlands. En wederom is er ook weer niets zinnigs uit op te maken. Vooral stompzinnig blijven doen en er trots op zijn dat jouw muzieksmaak niet verder uitreikt dan je neus lang is...Constateren dat iemand een fan is omdat het een feit is dat de beste vrouw kán zingen, dat je zelf niet inziet dat het compleet achterlijk is snap ik niet. Heb jij weleens laten testen of je wel zelfstandig mag wonen?

Hahaha wederom typ je weer veel maar zeg je bijzonder weinig...

 0
Avatar Guidovm
vr 29 jul 2011 04:49

Guidovm he jeroen heb jij jezelf wel eens laten testen op geslachtsziektes?Onee je neukt never!
@Joostje George Baker! Waar en wanneer ga er meteen naar toe=n must see!
Sterkte bij emraldo!
Ftw?ik heb je echt geraakt he minimal ketamine smurfje?

 0
Avatar jeroensiep
vr 29 jul 2011 16:26

jeroensiep Guidovm schreef:
he jeroen heb jij jezelf wel eens laten testen op geslachtsziektes?Onee je neukt never!
@Joostje George Baker! Waar en wanneer ga er meteen naar toe=n must see!
Sterkte bij emraldo!
Ftw?ik heb je echt geraakt he minimal ketamine smurfje?
Wederom bewijs je weer dat je of een pubertje van 12 bent óf een zwakbegaafde. Beter veel schrijven in fatsoenlijke zinnen dan willekeurig letters typen en denken dat je iets zinnigs schrijft.

 -1
Avatar Guidovm
vr 29 jul 2011 23:41

Guidovm Als je het respect voor die doelgroep al ontbeert ben je het leven verre van waard!
En ik bepaal altijd zelf nog wel wat fatsoenlijk en zinnigs is! Dat bepaal jij al helemaal niet voor mij.
Jij bent zn type dat alleen naar festivals gaat in zn foute korte broek een wit T-shirt en van die blauwe vans aan met n brilletje op!

 0
Avatar buke
za 30 jul 2011 10:29

buke zijn er eigenlijk mods op festivalinfo?
ik hoop steeds op een inhoudelijke reactie op de LL line-up (die mijn gelijk in de Beady Eye opmerking bewijst) maar ik moet dit aanzien.

niet Lowlands-waardig jongens, niet Lowlands-waardig...

 0
Avatar jeroensiep
za 30 jul 2011 13:36

jeroensiep buke schreef:
Gyges schreef:
Waarom heeft (bijna) niemand het over Beady Eye? Dat is feitelijk gewoon Oasis....en dus echt wel een headliner!


de Manchester-grootspraak van Liam werkt niet zo lekker in Nederland. Oasis was in Nederland al niet enorm en Beady Eye is dan nog een flinke stap terug. Niet erg, maar denk niet dat Liam een Alpha tent tevreden krijgt. Ik denk niet dat Beady Eye de tent wild krijgt als Arctic Monkeys saai en levenloos overkomen op Lowlands. The Offspring kent vrijwel iedereen ik vrees dat ondanks de mindere kwaliteit toch de tent wel meer in leven krijgt.

Sorry voor de frustraties op een bepaald persoon, hij is de energie inderdaad niet waard.

 0
Avatar buke
za 30 jul 2011 19:34

buke Ah, inhoud! olé!

De tijd dat Arctic Monkeys saai en levenloos waren, ligt gelukkig achter ze! Alex Turner verraste me echt twee weken terug en dat kan leuk worden op LL. Hij vind het zelf lijkt wel wat leuker worden...

Ik ga trouwens niet naar Offspring. Uit principe, omdat ik het niet leuk vind en vooral omdat Aphex Twin dan bezig is mensen uit de Bravo te pesten. Lekker.

 0
Avatar merelmelomania
zo 31 jul 2011 14:31

merelmelomania Ik had eerst toch wel het gevoel dat ik nog een headliner miste. Maar toen ik het blokkenschema zag was ik toch wel erg tevreden over de line-up. Er had van mij wel wat meer harde muziek mogen staan maar ik kom niets te kort. Ik ga een hoop mooie muziek zien en veel nieuwe bands ontdekken.

Mijn favoriet dit jaar is Lykke Li.

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.