Staind

Amerika    Genre(s): Rock - rock Pop - pop

Mike en Jon ontmoette elkaar in begin 1993 in een live music bar Massachusetts. Ze wilde een band oprichten. Mike was er zeker van dat Aaron de zanger moest worden.

Toen ze elkaar weer ontmoette in Springfield, was Mike echt onder de indruk van Aaron z'n stem. Jon werd later opgebeld door Mike om te vertellen dat ze een zanger hadden. Johnny kwam erbij en het kwartet Staind was gevormd op 24 november 1995.

Ze oefende in de kelder van Mike en begonnen hun eigen materiaal te schrijven. Mike was vooral weg van Korn, Tool en Rage Against The Machine en werden vooral door deze bands beinvloed. Ze konden hun boze emoties kwijt in de muziek. Ze gingen best ver met de teksten met de harde muziek erbij. Ze werden een unieke band wat heel moeilijk is.

In Springfield verdiende ze hun geld waarmee ze hun eerste CD konden uitbrengen.

Op 29 november 1996 hadden zegenoeg geldom hun eerste album uit te brengen. De CD zou als titel "Tormented" heten. In locale tijdschriften kwamen ze goed uit de bus, vooral hun live-optreden.

Staind brak door op 23 oktober 1997. Ze werden uitgenodigd om samen te spelen met Limp Bizkit die op dat moment nationaal begon door te breken. 20 minuten voor Staind op moest, stormde Fred Durst woedend de kleedkamer in van Staind. Hij vroeg of ze wel goed bij hun hoofd waren met de gore Tormented CD-cover (Een ondersteboven hangende Barbiepop en een bebloede bijbel met een mes erin.). Fred vond dat niet leuk en besloot met Staind de confrontatie aan te gaan. Hij was zo kwaad, dat hij de CD "Tormented" door de kamer gooide en wilde dat Staind niet zou optreden zonder ook maar iets gehoord te hebben van Staind. Hij haatte Staind op dat moment. Fred slaagde er niet in om Staind uit de show te schoppen. Staind ging op en vertelde over de uitspatting van Fred. Fred luisterde naar de muziek en vond ze goed.

OUDE OPTREDENS VAN Staind

  • 19 - 21   jun
  • 17 jun `09
  • 12 - 14   jun
  • 05 - 07   jun
  • 08 feb `09
  • 14 mrt `06
  • 13 mrt `06
  • 27 sep `05
  • 29 - 31   aug
  • 29 - 31   aug
Beijk alle oude (15) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Staind

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Staind. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Staind

Beijk alle oude (15) oude optredens

FOTO'S VAN Staind

Foto Staind te Staind - 8/2 - 013 Foto Staind te Staind - 8/2 - 013 Foto Staind te Lowlands 2003 Foto Staind te Staind - 8/2 - 013 Foto Staind te Rock Am Ring 2009 Foto Staind te Rock Am Ring 2009
 
Bekijk alle 10 foto's van Staind

Staind NIEUWS

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: