Stranger Incognito

Stranger Incognito is in augustus 2014 opgericht en bestaat uit gitaarvirtuoos Dico van Bruggen (1985) en zanger/gitarist Robert Stranger (1987).

De twee mannen kenden elkaar al jaren: eerst als klasgenoten en daarna een tijdlang ook als collega’s. Grappig genoeg hebben ze nooit geweten dat de ander zo’n muzikaal talent had. Dat kwam pas jaren later aan het licht, toen ze elkaar opnieuw ontmoetten tijdens een jamsessie. Kort daarna spraken ze af, zodat Robert een keer gitaarles kon krijgen van Dico. En daar bleken ze dezelfde ambities te hebben. Geinspireerd door elkaars talent hebben ze Stranger Incognito opgericht. De naam staat voor het achterlaten van het oude en het beginnen met een schone lei. Precies wat zij deden door de band op te richten.

Robert schrijft hun teksten zelf, geinspireerd door zijn eigen leven en dat van anderen. Hij verwerkt in zijn nummers zowel alledaagse dingen, als tegenslagen en levenslessen. Zijn rauwe, hese stem grijpt je aandacht, om hem vervolgens niet meer los te laten. De muzikale en vocale ondersteuning van gitaarvirtuoos Dico zorgt ervoor dat hun zelfgeschreven nummers je raken tot in je ziel.

Momenteel gaan de twee nog als akoestisch duo door het leven, maar ze zijn vastberaden in de nabije toekomst een goede drummer en bassist te vinden. Alhoewel intiem en akoestisch volgens Dico en Robert minstens zoveel charme heeft, hopen ze in de toekomst met een viertal op diverse grote podia in Nederland te staan met hun krachtige rocksongs en gevoelige ballads. Misschien zelfs wel naast hun grote voorbeelden: Incubus, Pearl Jam, Alter bridge, Alice in chains, Pink Floyd Queens of the Stone Age, Guns 'n Roses etc.

Geschreven door: Merel van Berkel van Lotus Writings.

OUDE OPTREDENS VAN Stranger Incognito

  • 26 mrt

KOMENDE OPTREDENS VAN Stranger Incognito

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Stranger Incognito. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.