ARTIEST: Patti Labelle

Amerika

Patti Labelle, bekend in Nederland van Lady Marmalade en On my Own, maar verder weten weinigen iets te vertellen over haar. In de USA is dat wel anders. Daar is ze een absolute superster die na 40 jaar in het vak te zitten Aretha Franklin, Dianna Ross, Gladys Knight overtroffen heeft als de enige echte soul mama die nog steeds succesvol is. Afgelopen april was Patty nog het stralende middelpunt bij VH1 Divas live 2004 en had ze oa Jessica Simson en cindy Lauper aan haar zijde. Bij vele mega events wordt Patty gevraagd te zingen. Zo zong ze voor Bill Clinton, de verjaardag van Michael Jackson, Liz Taylor en deed ze tribute optredens voor Dianna Ross, Frank Sinatra, US army soldiers, De finale van de superbowl, en in een verder verleden bijv live aid.
Altijd weet ze het publiek te boeien en krijgt ze een staande ovatie. In de USA is ze een publieks lievelinge.
Haar stem heeft een ongekende volume en haar bereik is enorm. Haar stem is doorspekt van vette soulklanken waarmee ze naar grote hoogten kan pieken. Nelly en Kelly hebben laatst een nummer gecovered van Patty wat een nr 1 hit werd. Ik kan nog uren doorvertellen maar kijk eens op haar website en kijk naar de beelden van NPS jazz. Patty stal de show op het north sea jazz festival. Puur Puur Puur R&B zoals het bedoeld is.

OUDE OPTREDENS VAN Patti Labelle

  • 15 mrt `15
  • 09 - 11   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Patti Labelle

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Patti Labelle. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Patti Labelle

Patti Labelle NIEUWS

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: