Bounty Killer

Uit: Riverton City - Jamaica    Genre(s): Reggae - dancehall Reggae - reggae

Rodney Basil Price (1972) ofwel Bounty Killer is een Jamaicaanse reggae-ster en dancedeejay. Hij wordt gezien als één van de meest agressieve dancehallsterren van de jaren '90 door zijn agressieve teksten in live-optredens. The Five Star General, The Poor People Governor, Ground God ,Ghetto gladiator, Poorpeople Administrator, Warlord, Rodney Price aka Bounty killer, is ronduit een controversiële figuur in de hele dancehallscene. Hij brengt niet alleen de armoede in het ghetto onder de aandacht maar staat ook bekend om zijn provocerende, politieke teksten.

Het grootste gedeelte van zijn jeugd heeft hij doorgebracht in het getto van Riverton City. Op zijn negende al kwam hij in contact met DJ’ en, omdat zijn vader een kleine DJ set had gekocht. Op zijn veertiende is het bijna klaar voor Bounty Killer omdat hij wordt geraakt door een rondvliegende kogel tijdens een politieke rel. Maar wonder boven wonder komt hij er weer helemaal bovenop.

Zijn eerste album genaamd ‘Jamaica’s Most Wanted’ komt uit in 1993. Jaren geleden heeft hij ook een grote hit met de R&B groep No doubt. De hit “hey baby hey baby”, komt zelf als vijfde binnen in de Billboard top 100chart.

Bounty Killer heeft al veel jonge artiesten geïnspireerd en leidt een groep genaamd The Alliance (waaronder Mavado, Aidonia, Busy Signal, Wayne Marshall, Einstein, Flex, Angel Doolas en Elephant Man - Vybz Kartel en Baby Cham stapten er met ruzie uit).

OUDE OPTREDENS VAN Bounty Killer

  • 02 - 03   aug
  • 17 mei
  • 01 apr `08
  • 30 mrt `08
  • 26 mrt `08

KOMENDE OPTREDENS VAN Bounty Killer

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Bounty Killer. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Bounty Killer