Home Service

Engeland

Het album Alright Jack van Home Service sleurde in 1986 traditionele folk de huidige tijd binnen – en die tijd viel samen met de voor veel Britten duistere Thatcher-jaren. Songs ervan zijn echter nog immer actueel. Zanger John Tams was de aanjager en stem; de prominente leadgitarist Graeme Taylor (ex-Gryphon) zijn kompaan, en muzikale inkleuring kwam van de hand van een uitgebreide blazers- en een rotsvaste ritmesectie.

De uitgave van de CD Live 1986 leidde vanaf 2011 tot een nieuwe samenwerking in de vorm van concerten, totdat Tams aangaf zijn werkzaamheden (o.a. als acteur) niet meer te kunnen verenigen met de band.

Als vervanger werd een andere folk-grootheid aangetrokken: accordeonist/vocalist John Kirkpatrick.Met hem werd in 2016 een nieuw studio-album opgenomen, het toepasselijk getitelde A New Ground, waarop het kenmerkende Home Service-geluid – folkrock met blazers - weer floreert.

OUDE OPTREDENS VAN Home Service

  • 18 nov `17

KOMENDE OPTREDENS VAN Home Service

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Home Service. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.