Boule Mpanya

Uit: Kinshasa - Congo

Boule Mpanya is opgegroeid in Kinshasa. Zijn vader hield ervan thuis muziek te maken en op feesten trad Boule hem bij als danser. Hij moedigde Boule sterk aan om de artistieke weg in te slaan. Boule sloot zich aan bij een kerkkoor als zanger. Vervolgens richtte hij samen met zijn oudere broer en enkele vrienden een eerste groepje op, die popmuziek vermengde met hip-hop. Zijn zangtalent bracht hem ook naar andere horizonten en ontdekkingen, van zanger in een gospelkoor of lid van een alternatieve muziekgroep, tot de samenwerking met muziekgroep Washiba. Kort daarop ontmoette hij Paul Kerstens, coordinator van de Afrika-werking in Congo van de KVS (Koninklijk Vlaamse Schouwburg, Brussel), die hem voorstelde zijn kennis in te zetten voor het project Coup Fatal met Fabrizio Cassol en Alain Platel. Gedurende meer dan twee jaar, maakte hij met Coup Fatal een wereldtournee van meer dan honderd voorstellingen.

Boule Mpanya werkte samen met talrijke artiesten in zijn geboorteland, voornamelijk christenen, maar ook met internationale muzikanten als Rokia Traore, Marie Daulne, Fabrizio Cassol, Fredy Massamba. Van alle muziekstijlen die hij beluistert en waardeert, verkiest hij salsa.
Naast zijn muzikale activiteiten, ontwikkelde Boule Mpanya ook een acteercarriere, met o.a. een rol in een Congolese tv-reeks. Tegelijkertijd volgde hij een cursus interieurarchitectuur aan de Academie van Schone Kunsten in Kinshasa.
In de toekomst ziet Boule zichzelf vooral aan het werk in de wereld van de gospelmuziek.

OUDE OPTREDENS VAN Boule Mpanya

  • 10 - 12   feb

KOMENDE OPTREDENS VAN Boule Mpanya

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Boule Mpanya. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.