Zoeper

Uit: Maastricht - Nederland

Zoeper is een formatie uit Maastricht. Ze zijn begonnen om de oubolligge Karnavalsmuziek nieuw leven in te blazen. Op hun eerste CD stond een Maastrichtse versie van Skandal um rosie van de Spider Murphy gang, maar deze versie (Sjendaol) werd aanvuld met snijdende gitaarsolo's. Het tweede nummer (Iech bin in de kaffee gebore) werd meteen na de release al een geweldige Karnavalshit. Tot klap op de vuurpijl staat er nog een medley op van karnavalsliedjes uit de oude doos, maar dan met keiharde rockmuziek als begeleiding. Dit nummer heeft de toepasselijke naam Hardcorenaval.
Op hun tweede CD wordt een ode gebracht aan Madness door een medley te maken van verschillende madness-nummers met een Maastrichtse tekst (SKArnaval). Het tweede nummer, Jao die pits, is een cover van Ballroom blitz. Dan wordt je meegsleurd terug naar de jaren 70 met een medley van de grootste Diskohits. (Zoeper Diskotrèin) De CD wordt afgesloten door een eigen interpretatie aan het nummer I like big butts van MC Hammer. Ze maake miech gek/Kuusjke
De nieuwste CD is afgelopen Karnaval gereleasd. Bokkie is een geweldige hit geworden in de uitgaansgelegenheden. Deze happy-hardcore plaat is Zoeper helemaal doorgebroken bij de Limburgse jeugd. Zelfs in uitgaansgelegenheden in Twente en bij onze oosterburen wordt deze plaat grijsgedraaid. Ook het tweede zelfgeschreven nummer van Zoeper, Oonkontènt kreeg Limburgse bekendheid. Hij was niet uit de limburgse hitlijsten weg te slaan. Verder bevat deze CD nog een Run DMC cover met Treeke (It's a tricky) Tot slot weer een keihard rocknummer Oonder de plak dat oorspronkelijk bekend staat als I want to rock van de twisted sisters.
Verder heeft Zoeper met Zoep mer lekker door een geweldig dansnummer, maar dit hebben we nog niet op CD mogen bewonderen.

Zoeper weet met hun energieke optredens iedere kroeg stampvol te krijgen. Maar ook in grote zalen of op festivals is Zoeper inmiddels gewend op te treden.

OUDE OPTREDENS VAN Zoeper

  • 20 - 22   sep
  • 01 - 02   sep
  • 16 - 18   sep
  • 17 - 19   sep

KOMENDE OPTREDENS VAN Zoeper

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Zoeper. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Zoeper

Zoeper NIEUWS

Live gezien door: