Crucial P

Selector/Dj Crucial P is al jaren een vast begrip in de Belgische reggae en dancehall scene. Zijn liefde voor reggae gaat terug tot in 1977, toen hij nog op de schoolbanken zat en voor het eerst met deze muziek in aanraking kwam! Toch duurde het tot in ’82 vooraleer hij zich intensief ging bezighouden met het aankopen van reggae.

In ’82 startte hij met een reggae programma op een kleine Mechelse radio. Kort daarna begon hij een reggae show op Radio Reflex, dat in die tijd de grootste en meest beluisterde radio was in de regio.

In 1983, lang voor er sprake was van publicaties als riddim en rockers, startte Crucial P met “Reggae Massive”, een low budget magazine dat jammer genoeg maar tot twee nummers kwam, wegens gebrek aan financiële steun.

In 1984 speelde hij zijn eerste dance, met succes. Zijn activiteiten op dit vlak, zouden de volgende jaren bestaan uit occasioneel spelen op diverse parties.

In mei 1986, op een prille ochtend, loopt hij twee reggaefanaten tegen het lijf, Daddy Ini (Michel Verhoeven) en Captain D (Erik Vermeulen). Deze ontmoeting zou later resulteren in het ontstaan van de 1e Belgische soundcrew, nl. Boombastic sound. Eind ’93 groeide het idee om een soundcrew/soundsystem op te richten naar Jamaicaans model. De bedoeling was vernieuwing te brengen op parties, want reggae was/is een muziekvorm die continu in ontwikkeling is, maar daar hoorde je niets van in België. Er waren altijd wel een aantal mensen geweest die zich intensief bezighielden met reggae, maar geen profileerde zich als soundsystem. Boombastic sound was geboren.

Na een moeilijke inloopperiode begon Boombastic sound goed te draaien.
Eind '98 besloot Crucial P om als one man sound verder te gaan. Hij wordt een graaggeziene gast op diverse reggae evenementen.

OUDE OPTREDENS VAN Crucial P

  • 02 - 03   aug
  • 04 - 05   aug
  • 06 - 07   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Crucial P

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Crucial P. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Crucial P

Live gezien door: