Uncle Nobby

Toen op 30 april 1996 in ons stamcafé wederom een bandje optrad met het gewone doorsnee repertoire was voor Jan (gitarist) en Victor ((bas-)gitarist) het moment gekomen om na enige jaren weer in de muziek te gaan. Met de gedachte “Wat zij kunnen, kunnen wij ook”, en op dat moment begon het zoeken naar muzikanten. Het repertoire werd gekozen, wat nederlandstalig, wat ierse en amerikaanse folksongs. In de zomer werd in de achterzaal wat geoefend met deze en gene, totdat in het najaar de groep versterkt werd met Gerard op accordeon en Dick op gitaar en 5 string banjo. Een paar maanden later kwam Raymond (toetsen) er bij en er werd hard gewerkt aan een eigen repertoire. Het eerste optreden vond plaats in mei 1997 en was meteen een succes. Er werd meegedaan aan enkele straatmuziekfestivals en ook de horeca in de omgeving Leiden maakte kennis met Uncle Nobby’s Steamboat.
In de zomer van 1997 ging Gerard naar Afrika en werd vervangen door Cees op accordeon. Dick verliet de band en René (banjo en viool) kwam de gelederen versterken. Raymond verrruilde de toetsen voor de basgitaar, Victor ging gitaar spelen en Jan legde zich volledig toe op zang en percussie. Het repertoire werd maandelijks uitgebreid met allerlei folk songs die de bandleden graag wilden spelen en zo’n 20 optredens per jaar werden verzorgd.
In 2001 werd de eerste demo cd opgenomen (“come for a trip”) en werd de band omgedoopt in “Uncle Nobby”.

In de zomer van 2002 vertrok Jan terug naar zijn geliefde Zeeland en René en Victor namen vanaf dat moment de zang voor hun rekening. Raymond verliet wegens drukke werkzaamheden de band en werd vervangen door Hans. Het repertoire werd weer uitgebreid, nu met songs van onder andere The Pogues en Flogging Molly. En om deze van een stevige beat te voorzien werd in 2003 Ben als slagwerker aan de band toegevoegd.
Januari 2004 maakt Uncle Nobby de tweede demo (“Meet my Uncle Nobby”) met wederom 7 nummers die model staan voor het repertoire.

OUDE OPTREDENS VAN Uncle Nobby

  • 28 - 30   apr
  • 20 - 21   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Uncle Nobby

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Uncle Nobby. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Uncle Nobby