Jan Wouter Oostenrijk

Uit: Amsterdam - Nederland

Jan Wouter Oostenrijk (JWO) studeerde af als jazz gitarist aan conservatorium van Amsterdam in 1994) Hij kreeg de “Gouden Notenkraker” award voor zijn bijdrage aan de Nederlandse live muziek met de band Raïland in 1996. Afgelopen decennia verwierf hij internationale bekendheid met vernieuwende cross-overs als Sharqi Blues and Maghreb Jazz en speelde met zijn band in Europa, Marokko, Algerije, Tunesië, Egypte en Soedan.

JWO bracht 4 solo albums uit. Open up your eyes in 2000 met daarop de track 'My friend Samir' dat een nummer 1 notering verkreeg in de Noord-Afikaanse Top 40 charts van Ethnocloud. Het album Maghreb Jazz Guitar in 2006 dat de Radioindy “Golden Artist” award kreeg voor beste nieuwe muziek in de USA. Zijn versie van de beroemde jazz klassieker Caravan van Dizzy Gillespie werd uitgebracht op een EMI/ Warner compilatie tussen grote artiesten als natacha atlas, George Duke en James Brown.
In 2013 bracht JWO het album “Sharqi Blues” uit met daarop de Algerijnse drummer Karim Ziad (Joe Zawinul, Cheb Khaled). En in 2015 de CD single “Gnawa in Your Soul” met The Voice Arab finalist Farid Ghannam uit Marokko.

JWO trad op met toonaangevende Nederlandse en internationale  artiesten uit de jazz- en worldmusic scene waaronder Majid Bekkas, Karim Ziad, Benjamin Herman, Farid Ghannam, Hind, Kheiredine M’Kachiche, Eric Vaarzon Morel, Sinas, Mahmoud Guinea, Ahmad el Sawy en anderen. Hij runt Gitaarschool Amsterdam en is oprichter van Gitaarschool Nederland, platform voor gitaar professionals en muziek educatie.

OUDE OPTREDENS VAN Jan Wouter Oostenrijk

  • 15 - 25   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Jan Wouter Oostenrijk

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Jan Wouter Oostenrijk. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

CD-RECENSIES

Jan Wouter Oostenrijk Traveling East cover

Jan Wouter Oostenrijk - Traveling East

Enig idee hoeveel goede gitaristen ons land telt? Voeg Jan Wouter Oostenrijk ook maar toe aan deze lijst. In de afgelopen vijf jaar is hij niet voor niets jaarlijks...

Jan Wouter Oostenrijk We Are Connected cover

Jan Wouter Oostenrijk - We Are Connected

We Are Connected is duidelijk een statement. De nieuwe plaat van Jan Wouter Oostenrijk brengt Noord-Afrikaanse muziek,...