Marlies

Uit: Grootebroek - Nederland

Marlies Schuitemaker is een naam die je niet geheel onbekend zal voorkomen. Hoewel ze al zo'n beetje zingt sinds ze in de luiers liep, maakte het grote publiek kennis met haar toen ze in 2003 meedeed aan het televisieprogramma Idols. Door haar opvallende uiterlijk maar ook zeker door haar bijzondere stem werd zij al snel neergezet als de nieuwe 'rockchick' mèt de X-factor! In 2004 eindigde ze als vierde tijdens een van de laatste liveshows. Niet alleen het publiek, maar ook de jury en zelfs minister Zalm waren duidelijk geraakt door deze onverwachte uitslag.

Al vóór Idols trad Marlies regelmatig op in haar eigen regio. Na haar deelname aan dit programma tourde ze echter heel Nederland door. In de zomer direct na Idols, maar ook nu nog speelt zij regelmatig volle zalen dan wel festivalterreinen plat! Daarbij wordt ze nog altijd gevolgd door een vaste schare fans, met wie zij zelfs zelf regelmatig contact onderhoudt.

Naast live optreden heeft Marlies ook op andere fronten niet stilgezeten. Begin 2005 tekende zij een contract bij de platenmaatschappij White Villa Records. Niet veel later – in maart 2005 – werd onder deze maatschappij Marlies' eerste single Everything uitgebracht. Het nummer kwam tot de 42e plaats in de hitlijsten en de bijhorende videoclip werd veelvuldig gedraaid op de muziekzenders.

Later in 2005 ondernam Marlies een bijzondere actie: ze vloog naar Bosnië om daar drie maal op te treden voor de daar werkzame militairen.

In december 2005 was het tijd voor een tweede single: Not Much Of A Man. Deze werd in eigen beheer uitgebracht. Dit nummer – door Marlies zelf geschreven – werd een klein familieproject: haar broer en moeder zingen samen de backing vocals! Dat, én het feit dat het een autobiografisch nummer is, maakt het geheel erg bijzonder.

OUDE OPTREDENS VAN Marlies

  • 06 mei `23
  • 03 apr
  • 18 sep
  • 24 - 25   jul

KOMENDE OPTREDENS VAN Marlies

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Marlies. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Marlies

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Live gezien door: