DJ Wicky

Nederland

De DJ heet eigenlijk Edwin Appelman. Zijn kenmerkende artiestennaam dankt hij aan het staartje dat hij ooit droeg. Wie hem tegenkwam herkende een olijke Viking. Dus die naam was gauw geboren. Ook Wicky zelf is ooit geboren. Dat gebeurde in Breda. Hij groeide op in West-Friesland waar leraren verwoede pogingen deden een metselaar van hem te
maken. Hij haalde zijn diploma, maar de bouwsteiger wist hij daarna zorgvuldig te ontwijken. Liever metselt hij zijn plaatjes aan elkaar. Let daarbij vooral op zijn uitgekiende specie van woorden. Wat was hij een zorgenkind voor de buurt. Veertien jaar en dan al avonden lang in de kroeg! Om zijn moeder gerust te stellen, vertelde hij thuis dat hij altijd aan de droge kant van de bar bleef. Bier tappen, platen draaien en bezoekers vermaken: hij was nergens gelukkiger dan onder feestende mensen. Ook via de radio was hij al jong te horen. Bij legale en minder legale stations in de buurt had deze DJ een vast publiek. Het kon niet uitblijven. Hij moest en zou als professional achter de draaitafel. Inmiddels klinkt zijn stem nu door vele zalen in het hele land. Zijn auto vol geluid kom je overal tegen. En komen er kinderen op je feest, haalt hij zijn befaamde balonnentrucs van stal. Ervaring genoeg. Deze DJ heeft diverse voorprogramma's verzorgd van bekende artiesten zoals o.a. Total Touch, Lois Lane, Frans Bauer en Anouk. Zijn grootste evenement was in 1998 het kampioensfeest van voetbalclub AZ, waarbij duizenden mensen in de buitenlucht op zijn geluid stonden te swingen.

Wie kent ze niet: de nummers van Aretha Franklin, The Tramps, Dan Hartman, Grease, Wham, Doe Maar en nog vele andere grote hits uit de jaren '70, '80 en '90. Ze worden allemaal gedraaid in deze 4,5 uur durende show door een in seventieskleding gestoken DJ.

OUDE OPTREDENS VAN DJ Wicky

  • 27 nov `20
  • 12 sep `20
  • 23 apr
  • 18 sep

KOMENDE OPTREDENS VAN DJ Wicky

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van DJ Wicky. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN DJ Wicky

Live gezien door: