Trifid

De muziek van Trifid is een unieke samensmelting van accordeon, vibrafoon en contrabas. De combinatie van deze instrumenten is ongebruikelijk en zorgt dan ook voor een heel nieuwe klankstelsel.

Accordeonist Rik Cornelissen (NL) wordt gezien als een ambassadeur van zijn instrument en laat zich door jazz, tango en klassieke muziek inspireren. Hij werkte o.a. samen met Bert van den Brink, Ramon Valle, Juan Pablo Dobal en het Radio Filharmonisch Strijkkwartet. Met open geest componeert en creëert hij nieuwe stukken die tussen stijlen laveren en de veelzijdigheid van de accordeon laten zien. Rik's spel is subtiel, communicatief, verfijnd en hij weet de dynamische en tonale mogelijkheden van zijn instrument moeiteloos naar zijn hand te zetten.

Vibrafonist Vincent Houdijk (NL) is minstens even avontuurlijk en staat bekend om zijn gevoel voor melodie, harmonie en swing. In 2016 werd Houdijk door Nederlandse programmeurs verkozen tot Young VIP, oftewel meest veelbelovend jazztalent in Nederland. Vincent werkte ondermeer met Ivo Janssen, Eric Vloeimans, Ravi Coltrane en Sean Jones. Zijn composities tonen zijn enorm brede kennis en kunde en zijn vaak wonderlijke creaties van jazz, klassiek, minimal, pop en wereldmuziek.

Bassist Maciej Domaradzki (P) begon zijn carrière aanvankelijk als klassiek geschoold trompettist, maar schakelde over op bas tijdens zijn studies in Polen, Oostenrijk en Nederland. Hij werkte onder meer samen met Mark Murphy, Paul Stark, Jasper Blom en Ben van Gelder. Met het Sebastiaan van Bavel Trio won hij een Edison Award, waarbij zijn spel vergeleken werd met dat van Scott LeFaro.

Deze gloedvolle musici creëren samen een geluid dat niet eenduidig te vatten is in genre- of stijltyperingen, maar dat misschien het beste omschreven kan worden als een levendige, avontuurlijke en intieme ervaring, waarbinnen vanuit lyriek en sereniteit mysterieuze energievelden ontstaan.

OUDE OPTREDENS VAN Trifid

  • 29 mei
  • 17 okt `21
  • 24 nov
  • 06 okt `18
  • 19 nov `17

KOMENDE OPTREDENS VAN Trifid

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Trifid. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Trifid