Circle J

Nederland

Circle J bracht vanaf eind jaren negentig als driemansformatie een mix van stevige drie-akkoorden-punk en pretpunk ten gehore in elke kroeg en elk punkhol dat zich aanbood. Totdat ze naar aanleiding van een optreden van Flogging Molly in 2002 besloten een meer folky koers te varen en de band met een bouzouki-speler van een folkelement te voorzien. Al snel hadden ze de smaak te pakken en met de toevoeging van een banjo-speler en fluitiste werd de heftige flirt met folk een definitief huwelijk. Dat huwelijk werd nog geen half jaar later gezegend door The Levellers, die Circle J verwelkomden als support bij hun Chaos Theory tour in de Benelux. Afgelopen zomer dook de band de studio in met Tröckener Kecks-bassist Theo Vogelaars en kwam er weer uit met negen folkpunkparels en een enorme dorst. Met Fat Man's Chest levert Circle J hun eerste volwaardige album af, vol folk- en piratenliederen. Met haar stevige folkpunk en donkere teksten voert dit album de luisteraar mee over de zeven wereldzeeën naar de uithoeken der aarde.

Live is Circle J dankzij de voorliefde voor stampende punk, Ierse folk, bier en meezingers uitgegroeid tot een hecht zooitje ongeregeld waar de energie en het plezier vanaf stralen. Als publiek staat je eigenlijk maar één ding te doen: pot bier in de hand, vuist in de lucht, en meebrullen maar!

Circle J is:
Tomba - zang en bas
Jantje - gitaar en achtergrond zang
Remco - trommels
Jasper - banjo en achtergrond zang
Marianne - tin whistle, dwarsfluit en achtergrond zang

OUDE OPTREDENS VAN Circle J

  • 29 - 30   mei
  • 24 jan `20
  • 26 - 27   mei
  • 11 mei `18
  • 01 apr
  • 16 feb `18
  • 25 nov `17
  • 24 nov `17
  • 23 nov `17
  • 11 nov `17
Beijk alle oude (92) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Circle J

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Circle J. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Circle J

Beijk alle oude (92) oude optredens

FOTO'S VAN Circle J

Foto Circle J te Def P. & The Beatbusters - 31/1 - Tivoli Foto Circle J te Def P. & The Beatbusters - 31/1 - Tivoli Foto Circle J te Def P. & The Beatbusters - 31/1 - Tivoli
 
Bekijk alle 3 foto's van Circle J

Circle J NIEUWS

CD-RECENSIES

Circle J Year Of The Goat cover

Circle J - Year Of The Goat

Iedereen aanwezig? Iedereen bier? Mooi zo. Aftikken. Dat is een beetje hoe ik me voorstel dat een opnamesessie van deze geliefde Paddy-punkband eruit ziet. Op een of...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: