North Star

Uit: Zwolle - Nederland

---------------------------
Nederlandse nieuwkomer North Star neemt debuutalbum op met leden MuteMath (recente samenwerking met Twenty One Pilots)

De nieuwe muziekformatie North Star heeft op donderdag 16 november 2017 zijn eerste album uitgebracht. Vijf van de tien nummers zijn opgenomen in muziekstad Nashville. Roy Mitchell-Cárdenas, (bas)gitarist van MuteMath en The Pink Dust, is de producer van deze nummers. En Darren King, die niet alleen bij MuteMath speelt maar ook op het album ‘The Life of Pablo’ van Kanye West te horen is, speelt de drums.

North Star
Deze nederlandse band bestaat uit Anne-Linn Beekhof (leadzangeres), René Postma (schrijver, producer en bassist) en Matthias van Olst (drummer). Dit drietal vormt de kern van North Star. Live worden ze bijgestaan door Mathijs van Til (Toetsen) en Mark Schimmel (gitaar). Melodieus, vocaal clean, gelaagd, vrij heavy en een tikje mysterieus maar toch toegankelijk: zo kun je de muziek van North Star omschrijven. De nummers hebben invloeden van bands als Massive Attack, Hooverphonic, The XX, Kraftwerk en MuteMath. Die laatste invloed is ook niet gek, aangezien North Star met de bassist en drummer van deze band de helft van de nummers op de lp in de Verenigde Staten heeft opgenomen.

OUDE OPTREDENS VAN North Star

  • 30 nov `23
  • 07 feb `20
  • 07 feb `20

KOMENDE OPTREDENS VAN North Star

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van North Star. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN North Star

CD-RECENSIES

North Star North Star cover

North Star - North Star

Bassist René Postma is al een tijdje werkzaam in de muziek en betrokken bij verschillende projecten. Voor dit nieuwe project werpt hij zich naast bas spelen ook op als...