Peter Beeker & Ongenode Gaste

Uit: Venlo - Nederland    Genre(s): Nederlandstalig - dialect

Ongenode Gaste is een rockband uit Limburg en bestaat uit zanger/gitarist Peter Beeker, gitarist BJ Baartmans, bassist Gerald van Beuningen (BJ’s Pawnshop) en drummer John Snels (ex- Vengeance ) . De Ongenode Gaste spelen enkel en alleen eigen muziek. Gewoon lekkere rock met teksten in het Venloos dialect.

Peter Beeker zegt in een interview met Dagblad de Limburger:

,,Ik heb niet gekozen voor het dialect, ik voel me er gewoon het beste bij. Dan moet je dat niet loslaten. Als ik in het Engels zou zingen, dan kon ik mooi in de rij aansluiten bij al die andere bands. Daar schiet ik dus helemaal niks mee op.''

Als het woord dialectband valt, denken veel mensen al snel aan hoempapa muziek. De Ongenode Gaste maken voor eens en voor altijd komaf met dit cliché. Rock is niet taalgebonden en dat zullen we weten ook. Hun nummers zijn universeel en worden gewoon zeer strak uitgevoerd.

Af en toe doet de muziek van de Ongenode Gaste een beetje denken aan die van de Black Crowes voor wie zij in 2001 de after-show in Paradiso verzorgden. Op hetzelfde podium voerde frontman Peter Beeker in 2002 in de finale van de singer-songwriter categorie drie Gaste nummers akoestisch uit.

In 2003 produceren de Ongenode Gaste met BJ Baartmans het nieuwe album 'Veur Dees Nach' . Limburgstalige rock, in de traditie van de Black Crowes, Ryan Adams en de Stones. Met als (genode) gasten Dicky Franssen (Alquin) op Hammond, Mike Roelofs (Mo'Jones, Arno Adams) op keyboards, Sjoerd Rutten op percussie en BJ op gitaar. Het album werd in januari 2004 in Perron 55 te Venlo met veel succes gepresenteerd. Dit resulteerde in een hoge notering in de Limbo top 10, regelmatige airplay op diverse radiostations, diverse optredens en goeie kritieken in Nederland en België.

OUDE OPTREDENS VAN Peter Beeker & Ongenode Gaste

  • 09 jul `16
  • 14 feb `15
  • 29 nov `14
  • 01 feb `14
  • 01 - 04   aug
  • 11 mei `13
  • 19 apr `13
  • 12 apr `13
  • 04 apr `13
  • 29 mrt `13
Beijk alle oude (27) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Peter Beeker & Ongenode Gaste

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Peter Beeker & Ongenode Gaste. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Peter Beeker & Ongenode Gaste

Beijk alle oude (27) oude optredens

Peter Beeker & Ongenode Gaste NIEUWS

CD-RECENSIES

Peter Beeker & Ongenode Gaste Veur Dees Nach cover

Peter Beeker & Ongenode Gaste - Veur Dees Nach

Meestal worden dialectbands niet echt serieus genomen in de rest van het land, maar met Ongenode Gasten gaat het erg goed....

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: