De Dutches

Nederland    Genre(s): Nederlandstalig - smartlappen

Het verhaal van hun Grote Doorbraak...

In 2003 kregen De Dutches de eer te mogen deelnemen aan het prestigieuze smartlappenfestival 'De Dag van het Levenslied' in Nijmegen. Met hun gezellige bravoure stalen de zusjes Patty en Boes de harten van het in grote getalen toegestroomde tranentrekkerspubliek. Het grote publiek en het daverende succes smaakten naar meer en de gezusters hadden geluk. Al snel volgden inhaakoptredens, presentaties van waanzinnige feesten en spetterende televisieoptredens elkaar op. De Dutches waren al te zien op SBS6 en Omroep Gelderland. Ook deelden ze al hun kleedkamer en podium met Bonnie St. Claire en Corry Konings.


Hoe De Dutches aan hun adellijke titel kwamen...


De Dutches begonnen hun carrière als zangeressen van het levenslied al toen zij nog kinderen waren, in de kroegjes en de steegjes van de achterbuurt waar zij opgroeiden. Hoewel hun straatarme moeder geen rooie cent had, maakte zij hun kleine huisje altijd warm en gezellig en zij zorgde altijd voor een kopje warme thee voor haar twee nachtegaaltjes. Toen de gezusters Boes en Patty door middel van diverse slimme huwelijken steeds verder hogerop klommen op de maatschappelijke ladder, belandden zij tussen de vaderlandse adel. De hertogen en graven hielden het met deze zusters echter nooit lang vol, maar De Dutches behielden na elke scheiding wel steeds hun adellijke titel. Zo kwam het dat zij zich inmiddels de Gravinnen van het Levenslied kunnen noemen: de een onder de naam 'De la Boursinne' en de ander als 'De la Paturainne'.

Hun hobbies...

De Dutches houden van gezelligheid, en gezelligheid kent geen tijd, zeggen ze altijd maar. Dus: lang uitslapen in de ochtend, daarna wat blèrobics en vervolgens lekker zingen bij gezellige feestjes.

De Dutches bewonderen...

Mary Servaes, oftewel de Zangeres Zonder Naam

OUDE OPTREDENS VAN De Dutches

  • 14 - 15   apr
  • 14 - 15   apr
  • 28 - 29   okt
  • 01 okt

KOMENDE OPTREDENS VAN De Dutches

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van De Dutches. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN De Dutches