Quad

Uit: Bilthoven - Nederland

Het idee om een band te beginnen was er al lange tijd, en in 2002 werd dat werkelijkheid. Jan en Lucas hadden al wat muzikale ervaring opgebouwd en Casper en Luuk waren nog niet zo lang bezig toen de eerste jamsessies werden gehouden. Er werd steeds meer geoefend en opgetreden en al snel werden er zelf nummers geschreven. Quad maakt catchy rocknummers met punkrock- en emoinvloeden. Inspirerende bands voor Quad zijn Blink-182, Boxcar Racer en Taking Back Sunday. De teksten worden meestal door Casper geschreven, en de muziek door de hele band.

In augustus 2003 brachten ze hun eerste demo uit, de 'Someday EP', met daarop acht nummers die in vijf dagen werden geschreven en opgenomen.

In het daarop volgende jaar werd er meer opgetreden, en enkele contests gewonnen. In september 2004 werd de tweede demo, 'Here To Start Again', met vier nieuwe nummers, uitgebracht. Een paar weken later was de band driemaal verschenen bij het bekende programma 'Man Bijt Hond'. In oktober staan ze in het voorprogramma van Di-Rect. Het doel is om elke kans om op te treden aan te grijpen.

OUDE OPTREDENS VAN Quad

  • 01 nov `15
  • 29 jan `05
  • 28 jan `05

KOMENDE OPTREDENS VAN Quad

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Quad. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Quad

CD-RECENSIES

Quad Here To Start Again cover

Quad - Here To Start Again

De tijd om een grote bandfoto als cover te gebruiken is duidelijk afgelopen. Zo heeft ook Quad gekozen om een rustig wit gestijlde cover uit te brengen. Deze band uit Zeist...