ARTIEST: Orions Belte

Noorwegen

Orions Belte is een jazzrockformatie uit Noorwegen. Het trio bestaat uit Oyvind Blomstrom (gitaar en pedal-steel) Chris Holm (basgitaar, keyboards en vocals) en Kim Age Furuhaug (drums en programming). Matias Tellez zorgt nog voor wat aanvullende keyboardpartijen. Holm en Furuhaug zijn ook actief in Bloody Beach, een Noorse indierockband met een voorliefde voor surf- en dubmuziek.

In de jazzrock van Orions Belte sijpelen invloeden door uit allerlei windstreken: Duitse krautrock, Nigeriaanse afrojazz, Jamaicaanse dub en Hawaiaanse steelgitaar. Hoewel de songs qua stijl verschillen, is er een gemene deler: alle nummers zijn instrumentaal en de gitaar speelt de hoofdrol.

Hun muziek geinspireerd door Nigeriaanse 70ies rock, ansichtkaarten uit de Franse Riviera, Formula 1-races op het circuit van Monza, Italie en die keer in 1971 toen Joe Frazier Muhammad Ali versloeg in de ‘Fight of the Century’. Eclectisch en ontegenzeggelijk uniek.

OUDE OPTREDENS VAN Orions Belte

  • 13 - 16   jan
  • 13 - 16   jan

KOMENDE OPTREDENS VAN Orions Belte

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Orions Belte. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Orions Belte

Orions Belte NIEUWS

CD-RECENSIES

Orions Belte Mint cover

Orions Belte - Mint

Orions Belte is een jazzrockformatie uit Noorwegen. Het trio bestaat uit Oyvind Blomstrom (gitaar en pedal-steel) Chris Holm (basgitaar, keyboards en vocals) en Kim Age...