ARTIEST: John Primer

Amerika

John Primer de blueslegende uit Amerika.

John Primer begon met gitaar spelen toen hij acht jaar oud was. Gefascineerd door blues sloeg hij een weg in die hij tot op de dag van vandaag nog niet heeft verlaten. Daarnaast hoor je de gospel, spiritualiteit en R&B terug uit zijn jeugd. Begonnen in de baptistengemeente in zijn geboortestaat Mississippi stroomde hij al gauw door naar de stad Chicago waar hij geinspireerd werd door grote blueslegendes uit zijn tijd. Daar maakte hij kennis met grote artiesten als Willie Dixon en Muddy Waters. Met beiden speelde hij een aantal jaren. Muddy Waters werd zijn grote inspirator en dat bleef hij tot aan zijn dood in 1983.

Primer speelde vervolgens met Magic Slim & The Teardrops en bracht in 1995 zijn debuutalbum The Real Deal uit. Vanaf dat moment ging hij van sidekick naar headliner. Primer is met zijn traditionele blues en zijn snelle slide technieken op gitaar nauwelijks te evenaren. Daarnaast is hij een begenadigd muziekschrijver.

OUDE OPTREDENS VAN John Primer

Beijk alle oude (15) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN John Primer

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van John Primer. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN John Primer

Beijk alle oude (15) oude optredens

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: