Oku Onuora

Jamaica

Jamaicaanse muziek, West-Afrikaanse folklore, en Britse dichtkunst; de drie ingredienten voor de perfecte "dub poetry". Het is Oku Onuora die als allereerste deze term in de mond nam.

De opstandige Jamaicaan kwam als tiener in de problemen nadat hij zich had aangesloten bij guerilla-groeperingen. Hij raakte betrokken bij gewapende overvallen, met een jarenlange gevangenisstraf als gevolg. Maar achter de tralies kwam hij tot bezinning en begon hij met het schrijven van poezie, met veel succes. Zijn stuk Confrontation werd op de Jamaicaanse nationale radio gespeeld, gevolgd door de publicatie van zijn gedichtenbundel ECHO in 1979.

Gelukkig zijn zijn scherpe woorden de enige wapens die hij sinds zijn vrijlating gebruikt. In de jaren 80 en 90 schreef hij vooral theaterstukken, maar al snel ging hij over tot het produceren van het betere dubwerk. Na een pauze van ongeveer 10 jaar, kondigde hij in 2010 eindelijk een nieuw album aan: A Movement, dat verscheen in 2013. Intussen heeft hij weer heel wat nieuw materiaal voortgebracht.

OUDE OPTREDENS VAN Oku Onuora

  • 02 - 03   aug

KOMENDE OPTREDENS VAN Oku Onuora

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Oku Onuora. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Live gezien door: