Lesse

Nederland

Singer-songwriter Lesse droomde als klein jongetje al van een muziekcarrière. Hij wilde al het moois in de wereld vangen in klank en tekst en het delen via zijn eigen stem. Het gevecht tussen ambitie en angsten werd de inspiratiebron voor integere songs.

Als jongen zong Lesse, artiestennaam van Hessel van Hoorn, overal: op de fiets naar school tot in diezelfde schoolgangen, te midden van zijn eerste publiek. Niets of niemand kon hem tegenhouden, tot zijn ouders gingen scheiden. Van uitbundig en enthousiast veranderde hij in een stille, verlegen jongen, die zich terugtrok en zichzelf niet meer durfde te laten zien.

Toch lokte de piano. Als niemand thuis was, improviseerde en zong hij op het instrument. Muziek bleef zijn uitlaatklep. Dat vertaalde zich in de studie Compositie & Muziektechnologie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zijn zangcoach Muriël van Dinteren geloofde in Lesses zangkwaliteiten en moedigde hem aan er meer mee te doen. Dit gebeurde. Hij koos als artiestennaam Lesse. Zijn eigen naam achterstevoren, zoals zijn muziek ook teruggaat naar zijn eigen oorsprong.

KOMENDE OPTREDENS VAN Lesse

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Lesse. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.