W8ers

Nederland    Genre(s): Reggae - ska

The W8ers werd zo rond 1990/1991 in Nieuwveen opgericht door Thomas van Vliet, Klaas Koch, Mark Stouten en Coen van Leeuwen, via de school van Thomas waren drummer Leon Pothuizen en altsaxofonist Siem Jan Kos snel gevonden, trombonist Sven Vork plukten we bij de plaatselijke muziekvereniging Fanfare Crescendo Nieuwveen weg. Zanger Eddy van Wilsum was ook eigenlijk direct van de partij en kwam net als Leon en Siem Jan ook van het "Alkwin College" te Uithoorn.
Vrij snel na het ontstaan van the W8ers gingen ze op zoek naar een studio om een demo op te nemen, en in de Amsterdamse AMP studios werden vier nummers opgenomen: No Money, Busses Are Always Late, Too Much Beer en W8 Watchers.
Dat laatste nummer verscheen uiteindelijk op Do The Dutch Ska Dance volume 1, een mooie dwarsdoorsnede van de Nederlandse Ska-scene op dat moment.
Door Klaas' broer Dolf, drummer bij Let's Quit en Kale Manneh, werd The W8ers snel onderdeel van die scene, maar ook de steun van Crawl Ska Magazine mag niet onopgemerkt blijven.
Na vele optredens en enige bezettingswijzigingen stopte het vehaal van The W8ers, maar ruim twintig jaar later begint het toch weer te jeuken, en zo staat de band in 2020 toch weer op het podium.

OUDE OPTREDENS VAN W8ers

  • 11 apr `20
  • 16 dec
  • 02 jul

KOMENDE OPTREDENS VAN W8ers

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van W8ers. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN W8ers

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: