ARTIEST: Alex Gough

  • Eurosonic Noorderslag 2020 - donderdag
    © Serge Hasperhoven
  • Eurosonic Noorderslag 2020 - donderdag
    © Serge Hasperhoven
Ierland

Alex Gough is een frisse wind. De in 1999 geboren drummer/rapper uit Ierland laat een duizelingwekkende veelzijdigheid horen in zijn producties: geniale oldschool beats op een nummer als ‘Breakfast’ en jazzy understatements in de vorm van ‘Dear SJ’. Meer uitstekende, gevatte hiphop vind je op zijn debuutalbum Forever Classic (oktober 2020), en Alex graaft ook diep in waziger jazz, geinspireerd door artiesten als Yussef Dayes en Alfa Mist, Miles Davis en John Coltrane.

Hoewel muziek thuis een vaste waarde was, speelde niemand in zijn familie een instrument. Het maakte het extra opvallend dat hij op zesjarige leeftijd de drumstokken oppakte. Hij herinnert zich dat hij tot het instrument werd aangetrokken door een verlangen om de ritmes van AC / DC, Green Day, The Who en de andere rockbands na te bootsen, maar onder invloed van zijn oudere broer Gough stapte hij al snel over naar hiphop. Uren werden besteed aan het onthouden van de tekst van de Mos Def-klassieker ‘Mathematics’, voordat hij nog dieper in de scene ging dook en baanbrekende platen ontdekte van Slum Village, J Dilla en The Roots.

OUDE OPTREDENS VAN Alex Gough

  • 13 - 16   jan
  • 13 - 16   jan
  • 15 - 18   jan

KOMENDE OPTREDENS VAN Alex Gough

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Alex Gough. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Alex Gough

FOTO'S VAN Alex Gough

Foto Alex Gough te Eurosonic Noorderslag 2020 - donderdag Foto Alex Gough te Eurosonic Noorderslag 2020 - donderdag Foto Alex Gough te Eurosonic Noorderslag 2020 - donderdag
 
Bekijk alle 3 foto's van Alex Gough

Live gezien door: