Kittyhawk Bomber Billies

Het verhaal van The Kitty Hawk Bomber Billies is een mooi verhaal. De band maakte zo’n dertig jaar geleden als rockabilly trots van Groningen elke club, kelder en straathoek van de stad onveilig. De band heeft vooral een live reputatie, energiek en wild. De band bestaat een paar jaar en platen zijn er niet, een democassette en een aantal nummers op een paar rockabilly compilaties, dat is het wel.
De muziek en de looks van de Bomber Billies waren typisch rockabilly met kuiven, staande bas en jaren vijftig rock'n'roll schema’s, maar wat de band zo bijzonder maakt is dat de Bomber Billies  snel en rauw tekeer gaan als een uitgelaten bende jonge honden, zodat het bijna psychobilly wordt. Zo zijn de Bomber Billies graag geziene gasten op diverse podia. Er is nog een reden, weet gitarist Michiel Hoving zich te herinneren: 'We waren jong, knap en vooral goedkoop'.
We springen zo'n dertig jaar verder in de tijd en bassist Jeroen Klaver, inmiddels als grafisch vormgever woonachtig in Amsterdam, wordt al enige tijd gespamd door ene Igor uit Sint Petersburg. De Rus heeft de oude democassette van The Kitty Hawk Bomber Billies ontdekt en wil deze als vinylplaat uitbrengen. Waanzin! Gekkigheid! Onzin! Hoax! Scam! Dat is zo ongeveer wat hij en de andere Bomber Billies ervan denken. Maar Igor is een volhouder en weet de mannen uiteindelijk te overtuigen. Na dertig jaar is er eindelijk de debuutplaat 'The Kittyhawk Is Back’! Dit moet natuurlijk gevierd worden en een paar succesvolle optredens volgen.

OUDE OPTREDENS VAN Kittyhawk Bomber Billies

  • 23 jan `20

KOMENDE OPTREDENS VAN Kittyhawk Bomber Billies

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Kittyhawk Bomber Billies. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.