ARTIEST: Keane

Uit: Battle - Engeland

Keane is in 1997 ontstaan op de Hastings Secondary School. In 2002, na enkele jaren geëxperimenteerd te hebben en een eigen geluid te hebben ontwikkeld, besloot Keane dat het tijd was om live op te gaan treden. Ze kregen twee akoestische optredens, één in de 12 Bar Club en een ander in de Betsey Trotwood. Simon Williams, van het label Fierce Panda, was bij het optreden in de Betsey Trotwood en vroeg Keane om een single uit te brengen op zijn label. Ze kozen 'Everybody’s Changing'. De single werd kosteloos opgenomen.
Alles begon eindelijk te vlotten. Keane's eerste tour door Groot-Brittannië bracht Tom, Richard en Tim naar venues door het hele land met beschouwers van 5 tot 300 mensen. In de lente van 2003, toen de jongens weer aan het touren waren, legden de labels hun aanbiedingen op tafel. Daar bovenop kwam een schitterend optreden in de New Bands Tent op het Reading and Leeds Carling Weekend, wat zorgde voor nog meer toejuichingen voor de tweede single van de band, 'This Is The Last Time'.
“Mensen zeggen vaak dat ze wilden dat ze in de zestigerjaren geleefd hadden,” zegt Tom. “Maar wij zijn blij waar we zijn. We zijn dol op de back catalogus van rock en nu hebben wij een kans om eraan bij te dragen. Liedjes gaan tenslotte nooit uit de mode.” En dat blijkt ook wel bij de aparte popsong 'Somewhere Only We Know'. Hiermee breekt de band door en komt het te spelen op grote festivals als Lowlands. Ook 'Everybody's Changing' zorgt voor bekendheid in veel landen.
In 2004 komt hun debuutalbum 'Hopes and Fears' uit en hiermee winnen ze enkele awards. In 2006 komt het album 'Under the Iron Sea' uit en komt binnen op nummer 1 in de lijsten. Vele hitsingles volgen en in 2008 ook het volgende album 'Perfect Symmetry'. Inmiddels is de band erg succesvol. In 2011 wordt Jesse Quin aan de band toegevoegd. In mei 2012 komt het album Strangeland uit.

OUDE OPTREDENS VAN Keane

Beijk alle oude (49) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Keane

OUDE OPTREDENS VAN Keane

Beijk alle oude (49) oude optredens

FOTO'S VAN Keane

Foto Keane te Pinkpop 2009 Foto Keane te Indian Summer Foto Keane te Keane - 11/4 - Westerliefde Foto Keane te Pinkpop 2012 - Zondag Foto Keane te Pinkpop 2006 Foto Keane te Pinkpop 2012 - Zondag
 
Bekijk alle 73 foto's van Keane

Keane NIEUWS

Al het Keane nieuws

video's Keane

Video: Bandleden Keane staan na tijdelijke breuk beter voor elkaar klaar

Bandleden Keane staan na tijdelijke breuk beter voor elkaar klaar

Video: Tom Chaplin gebruikte drugs om verlegenheid te overwinnen

Tom Chaplin gebruikte drugs om verlegenheid te overwinnen

Het eerste soloalbum The Wave van Keane-zanger Tom Chaplin kwam met horten en stoten tot stand....

video's Keane

Video: Bandleden Keane staan na tijdelijke breuk beter voor elkaar klaar
videoBandledenKeane staannatijdelijkebreukbeter...
Video: Tom Chaplin gebruikte drugs om verlegenheid te overwinnen
videoTom Chaplingebruiktedrugs omverlegenheidte...

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: