Nachteind

Nederland

Nachteind, een band uit Brabant welke met ervaren muzikanten is samengesteld rondom de, met 10 studio-albums productieve, singer-songwriter Dennis Wels.

Dennis is in 2018 van koers veranderd en heeft zich toegelegd op een Nederlandstalig repertoire met mooie luisterliedjes. Zijn nieuwe liedjes werden zeer goed ontvangen. Zo goed, dat Dennis besluit een breder publiek aan te willen spreken door de band “Nachteind” op te richten!

Qua genre is het moeilijk te duiden, maar met een omschrijving als ‘Nederlandstalige Damien Rice’ kom je aardig in de buurt. Eigenlijk moeten we aan Nachteind geen genre koppelen. Het is een mix van vele stijlen door elkaar. Pop, folk, jazz en blues met zelfs Arabische en Turkse invloeden. Dit alles aangevuld met krachtige en poëtische Nederlandstalige teksten. Akoestische luisterliedjes, met mystieke wereldse klanken. Spannend en energiek, zowel op plaat en tijdens de live shows.

OUDE OPTREDENS VAN Nachteind

  • 13 aug `20

KOMENDE OPTREDENS VAN Nachteind

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Nachteind. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.