Ibrahim Khalil

Uit: Gießen - Duitsland

Ibrahim Khalil is een getalenteerde zanger en songwriter in de Yezidi-muziekscene.

Geboren op 5 mei 2000 in Al Hasaka, Syrie, te midden van een familie van muzikanten, werd hij geboren met een passie voor muziek. Hij begon met zingen toen hij nog maar 8 jaar oud was. Op 11-jarige leeftijd steunden zijn ouders zijn wens om muziek te studeren en hem naar de muziekschool in Al Hasaka te laten gaan.

Hij woont sinds 2012 met zijn gezin in Duitsland. Hij bezocht de Europese school Clemens-Brentano in Lollar, nabij Giessen, waar hij afstudeerde.

In zijn vrije tijd bleef hij zijn passie oefenen, liedjes op tekst en zang, en in 2012 publiceerde hij zijn eerste lied in zijn eentje, getiteld "Beje beje". In de daaropvolgende jaren speelde hij andere nummers zoals "Heyo" of "Bvnm", die erg populair waren.

Hij schreef ook verschillende liedjes voor andere grootheden in de Yezidi-muziekscene, waaronder Jangir Broyan en Arthur Safoyan.

Zijn muzikale stijl is gevarieerd en omvat zowel popballads als traditionele Yezidi-volksmuziek.

Verschillende tijdschriften, waaronder Naska Musik en ProClip, op Lalish TV hebben over hem bericht en hij is meerdere keren geinterviewd.

KOMENDE OPTREDENS VAN Ibrahim Khalil

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Ibrahim Khalil. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.