Poor Man Richie

Nederland

Poor Man Richie is het nieuwe project van Derrick van Schie en Niels Verweij. Deze heren maakten begin 2000 deel uit van de Tilburgse rockband Wealthy Beggar, waarmee ze ruim 300 shows speelden o.a. op Lowlands en Pinkpop. Niet de minste muzikanten dus! Inmiddels is er een jaar of twintig verstreken sinds hun eerste samenwerking, maar aan motivatie en ambitie voor een volgend muzikaal project geen gebrek. Met als resultaat het album ‘Your Mind Is Like Mine’. Het vertrekpunt van dit album is duidelijk: Blue-Eyed soul zoals die eind jaren zeventig, begin jaren tachtig werd gemaakt. Maar met invloeden uit rock, psychedelica en americana worden ook regelmatig zijpaden ingeslagen. In termen van referenties kun je denken aan Hall & Oates, Steely Dan, of meer actueel Young Gun Silver Fox en Parcels, maar we horen ook zeker vleugjes Jonathan Wilson, Wilco en Radiohead.

OUDE OPTREDENS VAN Poor Man Richie

  • 03 sep `21
  • 05 jun `21
  • 11 jan `21

KOMENDE OPTREDENS VAN Poor Man Richie

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Poor Man Richie. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Poor Man Richie

CD-RECENSIES

Poor Man Richie Your Mind Is Like Mine cover

Poor Man Richie - Your Mind Is Like Mine

Als je van paradoxen houdt, dan ben je bij Derrick van Schie (zang, piano, keyboards, gitaar) aan het juiste adres. Zat...