Ladaniva

Armenië

Ladaniva werd in 2019 opgericht door de Armeense zangeres Jacqueline Baghdasaryan, die werd geboren in Wit-Rusland en in 2014 in Frankrijk aankwam. Toen ze naar het conservatorium van Lille ging, ontmoette ze Louis Thomas, een Franse multi-instrumentalist: hun avontuur begon. Het repertoire van Ladaniva is geinspireerd door enerzijds traditionele liederen uit Armenie, Rusland en de Balkan, en anderzijds invloeden van hun reizen in Latijns-Amerika, Afrika en het eiland Reunion.

Jacqueline Baghdasaryan hield van klassieke muziek en verdiepte zich later in jazzmuziek. Ze maakte deel uit van verschillende bands in Frankrijk en nam deel aan verschillende muziekfestivals. Na haar ontmoeting met de Franse trompettist, multi-instrumentalist Louis Thomas, hebben ze de band Ladaniva opgericht die meteen beroemd werd in Armenie na de release van de video Vay Aman die viraal ging en in een mum van tijd meer dan 2 miljoen views had.

Louis Thomas komt uit een familie van muzikanten, hij begon op 7-jarige leeftijd trompet te spelen. Na een jazzcursus aan het conservatorium reisde hij met zijn instrumenten door Afrika en Latijns-Amerika en maakte hij kennis met andere muziekgenres door ontmoetingen met traditionele muzikanten. Hij trad op naast vele artiesten van alle genres; jazz, rap, pop en traditionele volksmuziek.

OUDE OPTREDENS VAN Ladaniva

  • 05 mei
  • 19 - 22   jan
  • 13 - 16   jan
  • 13 - 16   jan

KOMENDE OPTREDENS VAN Ladaniva

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Ladaniva. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Ladaniva

Ladaniva NIEUWS

Live gezien door: