K.O.Brass

Nederland

Colin Benders’ The Kyteman Orchestra.
Het was niet zomaar een orkest, maar een orkest dat bestond uit top professionals die allen een sterke achtergrond hadden in zeer uiteenlopende muziekdisciplines en improvisatie.
Voor dit orkest had Colin vijf bijzondere koperblazers nodig:

K.O.Brass

Eerlijk is eerlijk, we waren toen nog geen vast koperkwintet.
Terwijl we in het orkest zaten werden we steeds dorstiger om niet alleen met elkaar als sectie te werken maar juist als band. Ideeën die in onze sectie opborrelden, wilden we ontwikkelen naar iets persoonlijkers.
Toen wisten we het: we hadden een eigen ensemble nodig dat alle ruimte bood om de mogelijkheden binnen een koperkwintet uit te rekken tot in alle hoeken en gaten:

K.O.Brass

Maar de naam wisten jullie al.
Wat jullie wellicht niet weten, is dat we allemaal afkomstig zijn uit verschillende landen.
Maakt dat iets uit? Helemaal niet!
Behalve dat het wel uit maakt.
Allemaal zijn we opgevoed in andere landen, hebben vijf uiteenlopende speelstijlen en benaderen onze disciplines op een manier uniek voor elk zijn eigen opvoeding. Een cocktail met zowaar een “knock-out” dreun.
Optreden is slechts één onderdeel van het recept: we componeren en arrangeren alles zelf. De composities en arrangementen van Romain Bly en Kobi Arditi hebben ons vleugels gegeven. Hun gave is medeverantwoordelijk voor de interesse en waardering die vele andere musici en producenten in Nederland voor ons tonen.
Dit heeft zich geuit in verschillende coproducties door het hele land. Zo hebben we met Typhoon en Wende mogen werken en samen met het illustere Slagwerk Den Haag en Het Filiaal Theatermakers.

En zowel
tot twee keer toe mogen touren bij zowel Leo Blokhuis/Ricky Koole’s New Orleans theaterconcert
als
2 tours met het iconisch productiehuis van muziektheater Orkater.

Wat ons niet weerhoudt om onze eerste volledige CD te mogen presenteren:
KEYO

OUDE OPTREDENS VAN K.O.Brass

  • 01 jul `21
  • 30 jun `21
  • 28 mei `21

KOMENDE OPTREDENS VAN K.O.Brass

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van K.O.Brass. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN K.O.Brass

K.O.Brass NIEUWS