The Skadows

Engeland    Genre(s): Reggae - ska

The Skadows is een Engelse Ska-band die in 1978 werd opgericht door medewerkers van de BBC met een voorliefde voor Ska en The Shadows. Een van de bekendste nummers van The Skadows en hun eerste single, is een interpretatie van het Shadows nummer "Apache". Het werd Record of the Week bij BBC-Diskjockey Mike Read en stond op nummer 1 in de Airplay-charts van BBC Radio 1.
In 1981 boekten ze meer succes toen ze, als parodie op de in Nederland onstane Stars on 45-golf, de 2-Tone medley "Skas on 45" uitbrachten. In deze drie minuten durende medley waren onder andere The Beat's "Ranking Full Stop", en hun eigen "Apache" te horen.
The Skadows brachten vijf singles en het album "Ska'd For Life" uit, dat een paar keer zou worden heruitgebracht.
In 2005 werden nieuwe nummers opgenomen, die alleen op internet werden aangeboden, en voor eind november 2020 werd een nieuwe comeback aangekondigd met een optreden in Utrecht, maar door de Coronapandemie werd die uiteindelijk uitgesteld tot april 2022. Deze comeback was te danken aan het fatsoen van de organisatie van het festival die de band vroeg of ze de naam van hun album "Ska'd For Life" mochten gebruiken als naam voor hun festival. De naam wordt overal en nergens, te pas en te onpas gebruikt in Ska-kringen, maar de Utrechters waren volgens de oprichter van The Skadows de eersten die netjes om toestemming vroegen voor het gebruik, en van het een kwam het ander

OUDE OPTREDENS VAN The Skadows

  • 20 okt `23
  • 10 nov `22
  • 29 - 30   apr
  • 21 - 22   jan
  • 24 - 25   sep

KOMENDE OPTREDENS VAN The Skadows

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van The Skadows. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Skadows

Live gezien door: