Albertine

Nederland

Yanna Albertine Pelser studeerde klassiek altviool aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Zo heeft ze een carrière als improviserend altvioliste bij o.a. 'Duncan Laurence', 'Karsu' en 'Caravan' en is vast lid van het Rotterdamse 'North Sea String Quartet'. Tevens remplaceerde zij in diverse Nederlandse beroepsorkesten, maar al gauw bleek dat ze met name in het klassieke circuit haar artistieke ei niet kwijt kon. Al improviserend verdiepte ze zich in jazz en wereldmuziek, en heeft ze achter de schermen als songwriter-singer haar eigen nummers geschreven, zichzelf begeleidend op piano en door haarzelf uitgevonden unieke tokkeltechnieken op de altviool.

Albertine zingt vooral over haar eigen levenservaringen: een jonge vrouw die opgroeit in de stad, zich daar staande probeert te houden, zich niet senang voelt in een omgeving waarin de natuur wordt weggedrukt, snakkend naar een holistisch contact met de natuur zichzelf.

KOMENDE OPTREDENS VAN Albertine

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Albertine. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

CD-RECENSIES

Albertine Drops cover

Albertine - Drops

Een beroemde Nederlandse voetballer en zelfbenoemde wijsgeer bestookte ons ooit regelmatig met prachtige oneliners. ”Elk nadeel heb zijn voordeel” was er zo eentje. Het...