Izor, Greg

Amerika

Een mash-up van Louisiana grit, Austin soul, en low-down Chicago heat, blues harmonica powerhouse Greg Izor wordt erkend als een van de belangrijke nieuwe namen in de blueswereld. Met de release van een aantal voortreffelijke albums, en met opzwepende live optredens, heeft hij zich gevestigd en kan je niet meer om hem heen.

Izor's muziek is diepgeworteld in een traditioneel geluid en gevormd door de invloed van de harmonicameesters, maar ook Louisiana blues, southern soul, swamp pop, early jazz, en R&B. Zijn spel is voortdurend de grenzen aan het verleggen - het bewijs van de platen die hij in handen heeft gekregen en de grootheden met wie hij door de jaren heen heeft gespeeld. Izor's songwriting en spel zijn niet te missen, omschreven als "een brede muzikale achtergrond die alle soorten Amerikaanse roots ritmes omvat".

Izor kreeg ook een optreden als frontman van de legendarische Texaanse band Anson Funderburgh and the Rockets. Hiermee heeft Greg de traditie van een van zijn helden, Sam Myers, hoog gehouden. Meestal is Greg Izor te vinden in het Evangeline Cafe of anders in legendarische juke joints aan de oostkant van de stad. Als je blijft hangen heb je misschien wel het geluk om zijn zelfgemaakte barbecue of gumbo te proeven tijdens een late night jam bij Izor thuis - zijn nauwgezette precisie op harmonica wordt weerspiegeld in zijn kookkunsten, zoals zijn gelukkige vrienden zullen beamen. Na succesvolle tournees door de VS en Europa kijkt hij er naar uit om zijn frisse blik op een klassiek Amerikaans geluid te blijven brengen aan publiek overal en nieuwkomers kennis te laten maken met The Blues.

OUDE OPTREDENS VAN Izor, Greg

  • 26 feb `22

KOMENDE OPTREDENS VAN Izor, Greg

Wij hebben geen informatie over komende concerten of festivaloptredens van Izor, Greg. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.